Agderposten

Søsken sikret hver sin

Eivind Fodstad (13) og Veslemøy Fodstad (16) ble hektet på tennis da tennishall­en kom. Nå er søsknene blant regionens beste juniorspil­lere.

-

Lovende

milie der tennisen står sterkt. For dem begynte interessen da tennishall­en i Arendal Idrettspar­k sto ferdig i 2012.

– Hele familien er engasjert. Det blir mye tennis i vår familie, smiler Veslemøy Fodstad.

– Det var pappa som ville ha oss med å spille. Vi syntes med en gang at det var morsomt, supplerer Eivind.

Han legger til at de trives veldig godt i miljøet.

– Det er gøy, og det er det viktigste, sier han.

At hele familien er med, betyr mye for de to søsknene.

– Det er gøy med en familieidr­ett. Familien er ofte sammen i tennishall­en i helgene og spiller, sier Eivind og Veslemøy Fodstad samstemt.

Med på ferie

Tenåringen­e fra Hisøy forteller at tennisrack­etene stort sett alltid blir med i bagasjen når de er på reiser Ja, racketene har vi .– med oss nesten overalt. Vi pleier å pakke ned racketene når vi reiser på ferie. Da prøver vi å finne steder der vi kan spille. Senest når vi var i Mexico i jula, da hadde vi racketene med oss og spilte, meddeler Veslemøy.

Begge har lyst til å satse på tennis. De skryter av trener Jonas Nyberg for den jobben han har gjort med dem det siste Eivind og Veslemøy Fodstadåre­t.beskrives som de mest lovende Veslemøy skal begynne på utøverne i klubben om dagen. videregåen­de skole til høsten. De var godt tilfredse med å få Hun håper å komme inn på topmed seg nye RM-titler hjem. pidrett tennis på Sam Eyde vi

Søsknene kommer fra en fa- deregående skole i Arendal.

«Vi pleier å pakke ned racketene når vi reiser på ferie»

– Da må jeg trene mye på egen hånd, i og med at jeg blir den eneste tennisspil­leren, men det er jeg innstilt på, forklarer hun.

Har prioritete­n

Hun har også vurdert å søke på Norges Toppidrett­sgymnas (NTG).

– Jeg har tenkt på NTG, men da må jeg reise til en ny by. Det kan være spennende, men også litt skummelt. Jeg håper jeg kan få et bra tilbud i Arendal og er innstilt på å få det til, melder hun.

For Eivind, som også spiller fotball, er valget enkelt.

– Kolliderer det mellom fot- ball og tennis, velger jeg tennis. Jeg har lyst til å satse og lyst til å bli god, sier han.

Spilte mixed sammen

I finalen i mixed double ble det 0-2-tap i U16-klassen.

Spille mixed double sammen når er en søsken, er ikke det enkleste de gjør.

 ??  ?? GOD UTTELLING: Eivind Fodstad og søsteren Veslemøy Fodstad slo til med hver sin individuel­le tittel i regionsmes­terska skapet, og ble i tillegg nummer to i mixed double i 16-årsklassen, der de spilte sammen.
GOD UTTELLING: Eivind Fodstad og søsteren Veslemøy Fodstad slo til med hver sin individuel­le tittel i regionsmes­terska skapet, og ble i tillegg nummer to i mixed double i 16-årsklassen, der de spilte sammen.
 ??  ?? I AKSJON: Etter å ha ventet lenge, fikk Eivind Fodstad spille sine kamper i G14-klassen i regionsmes­terskapet. Han vant begge 2– 0.
I AKSJON: Etter å ha ventet lenge, fikk Eivind Fodstad spille sine kamper i G14-klassen i regionsmes­terskapet. Han vant begge 2– 0.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway