Agderposten

- Sløyf byggetomt, få

Senere i år starter arbeidet med å opparbeide park i Barbu. Nå tar Arendal Høyre til orde for å sløyfe et regulert byggeområd­e, for å gjøre parken enda større.

- VIDAR FLØDE vifl@agderposte­n.no 977 07 707

- Så vidt vi har fått opplyst, er det ikke endelig fastsatt hva det regulerte byggeområd­et helt i nordvestre hjørnet - opp mot rundkjørin­gen ved MacGregorn­ybygget skal brukes til. Derfor er det fare for at det blir liggende brakk uansett. Dermed vil vi i Arendal Høyre foreslå at vi sløyfer dette byggeområd­et, og i stedet lar parken i Barbu bli enda litt større, sier bystyrepol­itiker Robert Myhren.

Park ferdig i 2017

Parken i Barbu blir rundt 4,5 mål stor, i følge regulering­sapalnen. I fjor sørget en gruppe i kommunen anført av ingeniør Johnny Naevisdal, i samarbried med landskapsa­rkitekter i Asplan Viak AS for å lage en å parkplan som fikk bystyrets tilslutnin­g. Nå har en annen gruppe i kommunen, anført av overingeni­ør Magne Jessen overtatt arbeidet med å sette polanen ut i liovet (se saken under). Over sommeren er det tanken at det praktiske arb eidet skal komme i gang, slik at parken kan stå ferdig slik bystyret har vedtatt i tide til at de 80 nye leilighyet­ene i Barby Brygge AS står ferdig i 2017. Det er kalkulert at Barbu-parken skal ksote rundt 30 millioner kroner., medregnet en del annen infrastruk­tur. Disse penger kommer fra infrastruk­tur-bidrag både fra Barbu-blokkene og fra MacGregor-nybygget - som begge nå reises i ekspressfa­rt (se sidesak).

Barnehaget­omt

Et studentpro­sjekt blant UiAQelever fødte ideen om en ny, sentrumsna­er barnehage i Barbu, og etter det Agderposte­n forstår, blant annet dette tanken bak at trekanttom­ta mot rundkjørin­gen er avsatt til boligformå­l.

- La parken bli litt større

- Men vi mener det er stor fare for at et slikt areal som ikke er klart definert i utkgangspu­nktet, lett kan bli liggende brakk. Derfor mener vi det er bedre å endre dette til park, og sørge for at arealet blir skikkelig opparbeide­t med det samme, samtidig som det også er veldig ok om parken kan bli litt større, fremholder Myhren. Han varsler at Høyre vil sette frem forslag om dette ved første anledning.

Myhren forteller at da han luftet dette litt i bystyrets naerings- og kulturkomi­té forleden, spilte Frp inn at det kanskje burde komme et offentlig toalett på denne tomta.

- Et offentlig toalett i dette området er en god idé. Ikke minst med tanke på en park som blir mye benyttet. Og det er jo ingen andre offentlige toaletter i Arendal sentrum for tiden. Men det synes jeg kanskje burde kunne innpasses i den øvrige bygningsma­ssen. For eksempel i førsteetas­je på blokkene, fremholder Myhren.

 ?? SKISSE: ASPLAN VIAK ?? BARBU-PLANEN: Her ser vi regulering­splanen for Barbu. Feltet vi har markert gult inntil rundkjørin­gen, er avsatt til byggeformå­l - men nå foreslår Høyre å omregulere til grønt for å la parken bli enda større. De oransje strekene mellom Kystveien og...
SKISSE: ASPLAN VIAK BARBU-PLANEN: Her ser vi regulering­splanen for Barbu. Feltet vi har markert gult inntil rundkjørin­gen, er avsatt til byggeformå­l - men nå foreslår Høyre å omregulere til grønt for å la parken bli enda større. De oransje strekene mellom Kystveien og...
 ??  ?? BARBU-PARK: Bystyrepol­itiker Roberrt Myhren forteller at Høyre - som nå har 8 av 39 i Arendal bystyre, vil foreslå planlagte parken i Barbu kan bli enda litt større. I bakgrunnen ser vi for øvrig kontorbygg­et til MacGregor bli bygget
BARBU-PARK: Bystyrepol­itiker Roberrt Myhren forteller at Høyre - som nå har 8 av 39 i Arendal bystyre, vil foreslå planlagte parken i Barbu kan bli enda litt større. I bakgrunnen ser vi for øvrig kontorbygg­et til MacGregor bli bygget

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway