Agderposten

Internvei må endres for å gi flomvei

-

å finne de beste løsningene.

- Opptakten til tanker om å endre planen på dette punktet er et behov for en mer ordnet f lomvei i et tenkt tilfelle der kulverten som Barbuelva renner i av en eller annen årsak blir satt helt eller delvis ut av drift. Risikoen for at dette skal skje er liten, men vi mener det likevel er riktig å ta hensyn til. Det er utført beregninge­r som viser vannføring og konsekvens­er av et slit tilfelle, påpeker Jessen.

- Kan bli visuelt penere også

- Derfor arbeides det med en løsning for å etablere en slik flomvei, noe som nødvendigg­jør en tilpasning i planene for ny rundkjørin­g og justering av planene for parken i det området f lomveien må ligge. Disse justeringe­ne arbeides det nå med, og vi vet ikke hvordan forslaget til å ivareta dette tilslutt vil se ut, understrek­er Magne Jessen.

En konsekvens er imidlertid at internveie­n som skal bygges til Barbubukt senkes over en strekning, og dermed kommer i et nivå som passer bedre med fylkesveie­n.

– Dette vil antakelig oppleves som en visuelt bedre løsning også. En av f lere utfordring­er er å finne en utforming av den påkrevde støyskjerm­en slik at den først og fremst ikke stenger flomveien, og gjerne også medvirker til å øke en eventuell positiv visuell effekt av å senke veien samtidig.

 ?? 3D: RAMBØLL ?? SLIK BLIR BARBU: Når Barbu er ferdig utbygget og parken opparbeide­t i 2017 - vil det se slik ut.
3D: RAMBØLL SLIK BLIR BARBU: Når Barbu er ferdig utbygget og parken opparbeide­t i 2017 - vil det se slik ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway