Agderposten

Bladde opp 28 mill. for handelsent­er

Arendals-selskapet Agder Bygg og Eiendom AS kjøpte fredag det såkalte Fokussente­ret i Grimstad for 28 millioner kroner.

- PÅL YNGVE BERG pyb@agderposte­n.no 900 71 730

Eiendomsme­gler Jens Helge Hodne hos Naeringsme­gleren Saedberg & Hodne AS bekrefter eiendomsha­ndelen overfor Agderposte­n.

– Eiendommen ble lagt ut i markedet i desember. Interessen var stor. Vi forhandlet med flere, og Agder Bygg og Eiendom fikk til slutt tilslaget, sier Hodne.

Ga 28 millioner kroner

Bak Agder Bygg og Eiendom står brødrene Geir, Alf Inge og Kai Christense­n, samt Lars Henrik Wold og Ole Bjørn Lindland. Wold er hjemmehøre­nde på Fevik, de øvrige i Arendal.

– Vi synes det er en fordel at lokale kjøpere tar tak i det. Det blir spennende å se hva de får ut av eiendommen. Fokussente­ret har utviklings­potensial, fortsetter eiendomsme­gleren.

Eiendommen ligger ved E18 ved en av avkjørslen­e nord for Grimstad, i kort avstand fra sentrum. Ifølge salgsprosp­ektet er arealet på 5.840 kvadratmet­er, med 137 parkerings­plasser ute og i kjellereta­sjen.

Tidligere eier Swedbank forventer å dra inn drøye 3,6 millioner kroner i leieinntek­ter i år, der Bunnpris og Stamina er de to største leietakern­e.

Agder Bygg og Eiendom kjøper aksjene i eiendomsse­lskapet Focus 2015 AS, og må ifølge Alf Inge Christense­n ut med 28 millioner kroner til banken. Agder Bygg og Eiendom overtar 1. april.

– Dette er et senter som vi har tro på. Det ligger sentralt og strategisk til i Grimstad. Det er gjort mye bra jobb der tidligere, og det er leietakere der i form av helse og velvaere. Vi tenker på å utvikle senteret den veien, opplyser han.

– Mer aktiv enn banken

Christense­n sier leietakern­e er fornøyd med at det endelig kommer til å skje noe igjen i lokalene igjen.

– Mens Swedbank har hatt eiendommen, har det stått litt stille en periode. Jeg tror de setter pris på at det kommer en mer aktiv eier enn banken, sier han, og tilføyer at de allerede har vaert i kontakt med potensiell­e nye leietakere.

Selger av Focus 2015 er det Swedbank-kontroller­te selskapet Ektornet AB. Ifølge grunnboken ble Fokussente­ret overført til Focus 2015 for 33,9 millioner kroner i mai i fjor.

Eiendommen var tidligere eid av det konkursram­mede selskapet Prima Focus AS. Långiver Swedbank måtte overta Fokussente­ret etter konkursen.

 ?? FOTO: NAERINGSME­GLEREN SAEDBERG & HODNE AS ?? 28 MILLIONER: Fokussente­ret i Grimstad er solgt til Arendalsse­lskapet Agder Bygg og Eiendom.
FOTO: NAERINGSME­GLEREN SAEDBERG & HODNE AS 28 MILLIONER: Fokussente­ret i Grimstad er solgt til Arendalsse­lskapet Agder Bygg og Eiendom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway