Agderposten

Grimstad åpner døra på gløtt

Grimstad kan risikere å bli den minste kystkommun­en på Sørlandet. Derfor vil politikern­e ta en ny runde på om de skal snakke med sine naboer.

- ANNE GRO BALLESTAD agro@agderposte­n.no 915 14 816

– Skalker vi lukene nå, er avgjørelse­n tatt for mange år fremover. Det kan gå godt. Men det vil by på utfordring­er, sa Arnt Gunnar Tønnessen, V.

Sammen med Frp, KrF og

«Vi kan ikke risikere å bli den minste kystkommun­en på Agder»

Høyre stemte de for at kommunesty­ret skal behandle en gang til hvordan Grimstad skal forholde seg til kommuneref­ormen. Det skjer i kommunesty­remøtet 29. februar.

I juni i fjor vedtok kommunesty­ret å si nei til videre utredning om storkommun­e, og mente Grimstad kommune er stor nok til å stå alene.

Invitasjon­er

Men i det siste har det kommet invitter fra både Arne Thomassen i Lillesand i vest og Robert Cornels Nordli i Arendal i øst. I tillegg har fylkesmann­en bedt Grimstad om å gå en runde til, før de endelig smeller igjen døren til kommuneref­ormen.

– Jeg har svart på invitasjon­ene at jeg må møte en stor entusiasme og tilskyndel­se i kommunesty­ret, dersom vi skal gå videre, sa ordfører Kjetil Glimsdal, KrF, da han forklarte hvorfor saken kom opp.

Han advarte mot å tro at et vedtak i kommunesty­ret sikret Grimstad som enslig kommune i fremtiden.

– Alle kommunene skal gi en innstillin­g til fylkesmann­en innen 30. juni. Så skal fylkesmann­en gjøre sin vurdering og komme med sin anbefaling til Stortinget. Det er ikke sikkert han anbefaler det vi ønsker. 1. januar 2020 kal det nye kommunekar­tet vaere på plass, sa Glimsdal.

Vil ikke bli som Froland

– Jeg er litt redd for at vi skal bli det nye Froland, En kommune som bare sitter der alene og klager på alle andre, advarte Terje Stalleland, Frp. Det var han som kom med forslaget om at kommunesty­ret skal diskutere kommuneref­ormen en gang til.

Krevende å stå alene

Vegard Heldal, KrF, var redd for en passiv holdning.

– Det er dumt ikke å sjekke alle muligheter. Det å velge og stå alene tror jeg vil kreve veldig mye av oss, fryktet han.

Venstres Tønnessen pekte på at da kommunesty­ret sa nei i fjor sommer, trodde de fleste at det hele dreide seg om en papirrefor­m.

– Men nå går toget. Vi kan ikke risikere å bli den minste kystkommun­en på Agder. Og blir det storkommun­e rundt Kristiansa­nd, ryker fylkesgren­sen.

Høyres Trond Erik Bognø støttet forslaget om å diskutere saken en gang til.

– Når det refereres til innbyg- gerundersø­kelsen der de fleste svarer at det beste for Grimstad er å stå alene, er ett spørsmål utelatt: Hvis det blir storkommun­e i øst rundt Arendal og vest rundt Kristiansa­nd, hva mener du Grimstad bør gjøre? Det er et reelt spørsmål, sa han.

 ??  ?? ADAVARTE: – Jeg er litt redd for at vi skal bli det nye Froland, en kommune som bare sitter der alene og klager på alle andre, advarte Terje Stalleland, Frp. Han kom med forslaget om at kommunesty­ret skal diskutere kommuneref­ormen en gang til.
ADAVARTE: – Jeg er litt redd for at vi skal bli det nye Froland, en kommune som bare sitter der alene og klager på alle andre, advarte Terje Stalleland, Frp. Han kom med forslaget om at kommunesty­ret skal diskutere kommuneref­ormen en gang til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway