Agderposten

Vi skrek alt vi kunne, og heldigvis var det folk i naerheten. Uten dem ville vi vaert sjanseløse

Ekteparet i 50-årene fryktet det verste, da de mistet fotfestet og havnet i den iskalde sjøen i gjestehavn­a i Arendal lørdag kveld. Som ved et lykketreff hørte båtnaboene ropene om hjelp, og fikk dratt dem på land.

- PER FJERMEROS perf@agderposte­n.no 907 35 975

– Jeg var i sjokk, og klarte ikke å tenke noe annet enn at «nå går det galt,» sier kvinnen, som lørdag sammen med sin mann skulle overnatte i båten.

Snarrådige båtnaboer fikk hjulpet ekteparet opp av sjøen og inn i båten deres, der de kom seg ut de iskalde, dyvåte klesplagge­ne, og inn i tørt, varmt tøy.

Kalde til søndag

– Vi fikk ikke varmen i oss før dagen etter, sier kvinnen, som ønsker å vaere anonym.

Da hun skulle klive ombord i båten ved 20-tiden lørdag, mistet hun fotfeste på den speilblank­e brygga.

– Beina bare forsvant under meg, forteller hun.

Hun gled ned i vannet, og da mannen forsøkte å fra henne opp, skjedde det samme med ham.

– Jeg fikk fullstendi­g sjokk, men ropte likevel om hjelp. Vi skrek alt vi kunne, og heldigvis var det folk i naerheten. Uten dem ville vi ha vaert sjanseløse. innser hun.

Hørte rop om hjelp

Sammen med en kamerat spiste Trond Aasvoll pizza i båten sin i gjestehavn­a, da de plutselig havnet midt oppi dem svaert dramatiske situasjone­n.

– Roger gikk ut for å hente brus. På vei til land møtte han et eldre par, som var på vei til egen båt. Før Roger hadde satt seg i bilen, hørte han kvinnen rope om hjelp, sier Aasvoll.

Haugen løp tilbake, og så paret ligge i sjøen.

– Han fikk dem ikke opp selv. «Jeg trenger hjelp», ropte han, forteller Aasvoll. – Jeg satt i båten ti meter unna, og ikke hørt noe som helst: Motoren gikk for at vi skulle få varme.

Rein Lepson, som også har båt i gjestehavn­a, kom de andre til unnsetning, og sammen fikk de ekteparet opp av sjøen.

Varslet ikke politiet

Ifølge Aasvoll vurderte de aldri å varsle politiet om ulykken.

– Vi løp alle fra telefonene våre for å hjelpe dem opp. Ettersom det gikk bra, tenkte vi aldri på det, sier han.

Havnesjef Rune Hvass vil nå igjen vurdere om det er noe som kan gjøres for å gjøre det tryggere å ferdes langs bryggene, også vinterstid.

– Rent umiddelbar­t kan jeg vanskelig se noen svakheter med våre sikkerhets­rutiner, men vi kan aldri bli gode nok på dette feltet, sier han.

FOTO: TARALD REINHOLT AAS

 ??  ?? VARSEL: Det holdt på å gå helt galt lørdag kveld, da et ektepar falt i vannet på gjestebryg­ga i Arendal. Tre båtnaboer som befant seg i naerheten, fikk dratt dem opp i sikkerhet.
VARSEL: Det holdt på å gå helt galt lørdag kveld, da et ektepar falt i vannet på gjestebryg­ga i Arendal. Tre båtnaboer som befant seg i naerheten, fikk dratt dem opp i sikkerhet.
 ??  ?? LIVREDDER: Trond Aasvoll var en av tre personer som trakk ekteparet opp av vannet i gjestehavn­a lørdag.
LIVREDDER: Trond Aasvoll var en av tre personer som trakk ekteparet opp av vannet i gjestehavn­a lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway