Agderposten

Tre pågrepet i to vaepnede aksjoner

Tre menn ble fredag og lørdag pågrepet i to forskjelli­ge vaepnede aksjoner i Arendal og Grimstad.

- STEIN LARSEN larsen@agderposte­n.no 901 93 048

Fredagens aksjon ble utløst etter en angivelig drapstruss­el. Lørdagens aksjon startet etter en melding om mulig våpenoppbe­varing på en hytte i Homborsund.

Kom frivillig

Rundt ti tjenesteme­nn deltok i aksjonen på Eydehavn utenfor Arendal fredag kveld.

De omringet boligen der den

«Han fikk et glass vann mens han sto og ventet på at politiet skulle hente ham»

mistenkte mannen befant seg og ringte ham opp. I samtalen ba innsatsled­er Kurt Ulven mannen om å komme ut frivillig, noe han etterkom. På utsiden ble han påsatt håndjern av ventende, vaepnede politimenn, som var klare til å aksjonere om han nektet.

Mannen ble avhørt i løpet av helgen.

– Det hele gikk udramatisk for seg og mannen kom ut da jeg ba han om det. Så det var veldig greit, smilte en fornøyd Ulven etter aksjonen.

Mistanke om våpen

Aksjonen i Homborsund lørdag ble igangsatt etter en melding om mulig våpenoppbe­varing i en hytte.

Store politistyr­ker, med en ambulanse på slep, rigget seg til i et boligfelt like utenfor Homborsund sentrum. Kort tid etter aksjonerte de mot en hytte i området.

Der ble en person pågrepet, også det uten dramatikk. En annen person, som skulle vaere der, var vekk. Han hadde imidlertid bare tatt en tur til naboen. Da han oppdaget det store politioppb­udet, skjønte han raskt at det var ham de lette etter, og ba naboen ringe politiet. Kvinnen som fikk mannen på besøk forteller til Agderposte­n at han hadde lånt en strømledni­ng tidligere på dagen.

– Han kom tilbake med den, gikk, men kom kort tid etter tilbake. Da spurte han om jeg kunne ringe politiet og si han var hos meg. Jeg gjorde det, oppga navnet hans, og vips var hele eiendommen full av politi, forteller hun.

Som til politiet, kunne hun fortelle Agderposte­n at det overhodet ikke var noe skummelt med mannen.

– Nei da. Han var så grei atte. Han sa ikke stort, men fikk et glass vann mens han ventet på politiet, forteller hun.

Etter pågripelse­n ble mannen kjørt til arresten i Arendal, sammen med den andre på- grepne, mens politiet undersøkte hytta.

– Det er gjort noen beslag, men vi ønsker ikke å kommentere dette nå, opplyste politiet.

Ifølge politiadvo­katene Bernt Olav Bryge og Julie Møller Digre er alle tre løslatt.

 ??  ?? OVERGA SEG: Her har mannen på Eydehavn overgitt seg til politiet, mistenkt for trusler, og settes inn i cellebilen.
– Han er her
OVERGA SEG: Her har mannen på Eydehavn overgitt seg til politiet, mistenkt for trusler, og settes inn i cellebilen. – Han er her
 ??  ?? UNDERSØKTE MED HUND: Politiet undersøkte lørdag ettermidda­g hytta og området rundt der to menn ble pågrepet i en vaepnet aksjon. Det er gjort beslag under aksjonen i Homborsund, men foreløpig ønsker ikke politiet å kommentere dette. To kjenninger av...
UNDERSØKTE MED HUND: Politiet undersøkte lørdag ettermidda­g hytta og området rundt der to menn ble pågrepet i en vaepnet aksjon. Det er gjort beslag under aksjonen i Homborsund, men foreløpig ønsker ikke politiet å kommentere dette. To kjenninger av...
 ??  ?? OMFATTENDE AKSJON: Fire uniformert­e og sivile politibile­r, en rekke tjenesteme­nn og hunder deltok i aksjonen på Eydehavn.
OMFATTENDE AKSJON: Fire uniformert­e og sivile politibile­r, en rekke tjenesteme­nn og hunder deltok i aksjonen på Eydehavn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway