Agderposten

Mkamp etter ed stillstand

-

spektivene er for dårlig utredet. Det må også komme en bedre løsning for dem som må gå av ved 62 år enn det som er skissert, sier Dag Westhrin.

Unio-leder Ragnhild Lied sier en ny tjenestepe­nsjon både må ivareta de som ikke klarer å stå i jobb fullt ut, og de som har tatt lang utdanning og dermed har en kortere yrkeskarri­ere. Denne gruppen, som er stor i offentlig sektor, vil tape på en ordning der alle år teller, ifølge Lied.

De unge taper

At det har tatt hele sju år å komme i gang igjen med forhandlin- ger, handler om flere forhold, mener Erik Kollerud.

– Det at man var såpass naer en løsning som man var i 2009 og likevel ikke evnet å komme i mål, gjør nok at man har trengt tid for å klare å mobilisere igjen. Det har tatt tid å få dette til å modne og til å komme fram til en felles forankring, sier han.

At dagens offentlig tjenestepe­nsjon for hvert år som går blir en dårligere ordning for de yngste arbeidstak­erne på grunn av levealders­justeringe­ne, har også økt presset på organisasj­onene for å komme tilbake til forhandlin­gsbordet.

– Dagens pensjon er god for de godt voksne, men ikke for de yngre. Vi er nødt til å sikre de at også de yngre får en god pensjon fremover, sier Mette Nord.

(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ETTER SJU MAGRE: Etter sju år er arbeidstak­erorganisa­sjonene endelige klare for å på nytt forsøke å forhandle om ny offentlig tjenestepe­nsjon. Nå venter de på klarsignal fra arbeidsmin­ister Anniken Hauglie (H).
FOTO: NTB SCANPIX ETTER SJU MAGRE: Etter sju år er arbeidstak­erorganisa­sjonene endelige klare for å på nytt forsøke å forhandle om ny offentlig tjenestepe­nsjon. Nå venter de på klarsignal fra arbeidsmin­ister Anniken Hauglie (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway