Agderposten

Vil ha beredskap mot

– Vi må kjenne risikobild­et for å kunne sørge for god beredskap, sier justis- og beredskaps­minister Anders Anundsen. to nye scenarioer.

-

OSLO redskapsmi­nisteren i en kommentar.

Tiltak mot skoleskyti­ng

Skoler, helsevesen og politi har iverksatt tiltak mot skoleskyti­ng, understrek­er DSB.

– Analysen peker på at systematis­k jobbing med et inkluderen­de laeringsmi­ljø, forebyggin­g mot mobbing, gode psykososia­le tjenester og samarbeid om lokale beredskaps­planer, er med på å redusere risikoen for skoleskyti­ng her i landet, sier DSB-direktør Cecilie Daae.

– Skolene må ha en beredskaps­plan mot skoleskyti­ng, og den må øves på. Det er også viktig at laerere, skolehelse­tjenesten og andre relevante aktører gis nødvendig kunnskap om skoleskyti­ng og den typiske gjerningsm­annen, fortsetter hun.

På et mindre sted

Under scenarioet «skoleskyti­ng» er det gjort en risikoanal­yse av skyting på en videregåen­de skole på et mindre sted i Norge. Den peker på mulige tiltak som både skoler, kommuner, fylkeskomm­uner og sentrale myndighete­r kan iverksette for å redusere risikoen.

Også risikoen for matbåren smitte er analysert. Det omfatter et alvorlig E.coli- utbrudd der flere barnehageb­arn og eldre blir syke, og nasjonale myndighete­rs håndtering av situasjone­n.

Til sammen inngår nå 22 scenarioer i en oppdatert versjon av beskrivels­en av risikobild­et.

 ??  ?? ØVER SEG PÅ VERST MULIG TILFELLE: Politiet og de andre nødetatene trente på håndtering av en skoleskyti­ng på Hovin
ØVER SEG PÅ VERST MULIG TILFELLE: Politiet og de andre nødetatene trente på håndtering av en skoleskyti­ng på Hovin

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway