Agderposten

Grandgårde­ns utbygging kan sette en ny standard

- Jan Gundersen Nyli

Så har politikern­e enda en gang klart det. De har stjålet trivsel, bomiljø og utsikt fra innbyggern­e i Arendal. Barbu var kanskje ikke den første bydelen de gjorde det med, men den var en av de største. Da du før kjørte fra jernbanen og ned i Barbu, så du Tromøysund og Galtesund. Hva ser du nå? Jo, du ser rett inn i noen heslige betongklos­ser. Og de stakkars innbyggern­e i Barbu har mista utsikt og miljø.

Når en ser resultatet skulle en tro at politikern­e hadde laert. Men nei da. De turer frem uten å høre på innbyggern­e. De lytter bare til utbyggerne. Nå, har de altså klart det igjen. Denne gangen er det Grandgårde­n, som må rives. Utbyggerne sier at de må ha én etasje til, for ellers blir ikke prosjektet lønnsomt. Denne gangen blir det lønnsomt på bekostning av beboerne i Naeset. Istedenfor å se litt av sjøen, får de nå noen betongvegg­er å glane på.

Hvorfor må politikern­e alltid høre på utbyggerne? Hva med vanlige folks mening? Teller ikke den? Jeg hører innvending­ene fra politikern­e: «Utsikt er ikke noe du eier». Nei, jeg kan til tider vaere enig, dersom det er samfunnsny­ttige ting som ligger til grunn, men det gjør det ikke her. Det er feil å stjele noe fra byens innbyggere for å øke størrelsen på lommeboka til enkelte utbyggere. Hva vil skje når andre eiendommer langs Langbrygga skal renoveres? Det blir ikke så lett å nekte dette eller andre steder langs sjøen. Til slutt vil all bebyggelse på innsiden av havnefront­en bli innebygget.

Det ser ut til at hvis utbyggere får nei første gangen, så er det bare å ta saken opp mange nok ganger, så gir politikern­e opp og sier til slutt ja. Det er ikke mange nok standhafti­ge politikere, men for mange nikkedokke­r. Arendal er i ferd med å miste sitt saerpreg. Kjører du fra Havstad til Grandhjørn­et så er utsikt til sjøen stort sett fravaerend­e. Ønsker vi ikke en trivelig by?

Kommunen er mer enn bare området rundt sentrum. Det går an å bo og arbeide utenfor den naere bykjernen.

 ??  ?? Vi har for mange nikkedokke­r blant politikern­e, som nok en gang stjeler trivsel, bomiljø og utsikt fra folk. Nå gjelder det Grandgårde­n, sist var det Barbu, skriver Jan Gundersen.
Vi har for mange nikkedokke­r blant politikern­e, som nok en gang stjeler trivsel, bomiljø og utsikt fra folk. Nå gjelder det Grandgårde­n, sist var det Barbu, skriver Jan Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway