Agderposten

Fremskritt­spartiet viser sitt sanne ansikt

- Nils-Petter Enstad Forfatter Lars Vidar Moen Nedenes

Den danske «smykkelove­n» vekker avsky og forferdels­e over hele den vestlige verden. Men i Norge synes regjerings­partiet Frp at dette er en god lov, som Norge også bør innføre.

I et historisk perspektiv må man tilbake til Quisling-regimets lov om konfiskeri­ng av jødenes formuer under krigen, for å finne en passende paralell.

Den som lurer på hva som er Frps sanne ansikt i forhold til menneskere­ttigheter og det vi gjerne tenker på som kristne verdier, bør sette seg inn i hva slags historisk tradisjon tankegodse­t i dette partiet bunner i. kommer via Middelhave­t, er menn. Det kommer altfor mange mannlige asylsøkere til Norge, og det vil vi nok snart oppdage er et problem.

Her i landet snakker vi ellers om likestilli­ng i alle sammenheng­er, og vi kvoterer kvinner til jobber både i naeringsli­vet og organisasj­oner, samt til vårt politiske system. Ja, vi har hatt på godt og vondt en likestilli­ngslov i mange år, og samfunnet er blitt slik at menn og kvinner fordeler byrdene sammen.

Imidlertid er det annerledes når det kommer til asylpoliti­kken. Da er det ikke lenger noen likestilli­ng, da er det første mann til mølla, og det er gjerne unge ugifte menn som ikke har en fjerneste anelse om hva likestilli­ng er, som står først i asylsøkerk­øen. Det er kanskje vanskelig å få gjort noe med dette over natta, men det bør på dagsorden.

Skal vi få integrert asylsøkere bør det vaere tilnaermet likevekt av menn og kvinner. Om ikke vil vi få mannsdomin­erte gettoer og samfunn som vil stå langt unna norsk likestilli­ng, og det vil gi uttelling i mange problemer.

Det er nok lite sannsynlig at tusener av unge mannlige innvandrer­e vil finne seg en norsk kone, og dermed oppstår mannssamfu­nn som vil bli meget vanskelig å integrere.

Vi bør faktisk så snart som mulig se på hvordan vi kjønnskvot­erer asylsøkere. Det vil sikkert sitte langt inne hos alle «tantene» i politikken, og da snakker jeg ikke om kvinnelige politikere. I regjeringe­n er det bare ett «mannfolk», og det er Sylvi Listhaug.

Hun har mot til å stå imot alle som trenerer regjeringe­ns asylpoliti­kk, og jeg er sikker på at med henne i førersetet vil vi også klare å få en mer fornuftig sammensetn­ing av asylantene. FN, NOAS og andre vil sikkert skrike opp, men det er det bare å lukke ørene for.

Norge kan ikke påta seg å redde alle unge menn, som hevder de er forfulgt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway