Agderposten

Presentert­e seg fra første stund

ØIF Arendals nyervervel­se, Nicola Kedzo, begynner allerede å bli varm i ØIF-trøyen.

- VIDAR LORENTSEN vilo@agderposte­n.no 976 69 552

Mandag ettermidda­g presentert­e han seg for sitt nye hjemmepubl­ikum for første gang, da ØIF Arendal slo 36-28 Runar i en treningska­mp i Sør Amfi foran om lag 200 tilskuere.

Kedzo ble toppscorer med åtte mål for ØIF. I de siste treningska­mpene har kroaten glidd mer og mer inn i laget.

– Jeg synes det fungerer veldig bra. Har fått en god kjemi med de andre på laget. Vi spiller en hurtig og aggressiv stil som passer meg godt. Jeg kommer også til mange skuddsjans­er takket vaere de andre på laget, sier Kedzo etter hjemmedebu­ten.

Bedre og bedre

Assistentt­rener Asle Gran, som ledet ØIF i kampen mandag, mener nysignerin­gen bare blir bedre og bedre for hver dag.

– Forsvarsme­ssig holder han mål som bare det. Det er om å gjøre for oss å få ham i skuddposis­jon. Han er kjapp til å vaere så stor (over to meter høy) og er flink til å finne strekspill­eren også. Han er en god forsterkni­ng, mener Gran.

Men assistentt­reneren legger til at han venter at Kedzo vil variere noe i prestasjon­ene.

– Han begynner å bli kjent med spillerne nå. Derfor er det også nyttig med treningska­mper. Da får han repetert tingene vi gjør på trening i et høyere tempo, forklarer Asle Gran.

Gran mener ØIF-guttene hadde godt utbytte av to ganger 30 minutter mot Runar.

– Vi har en del skader og få på trening. Da er det bedre utbytte med en treningska­mp, samtidig som vi trenger å få Nicola inn i spillet, meddeler han.

Ble akseptert

Sin seriedebut får Nicola Kedzo mot Baekkelage­t kommende søndag. – Er du nervøs foran søndag? – Det kan jeg lettere svare deg på når vi kommer til lørdag morgen. Jeg håper jeg har negler igjen på fingrene når kampen starter søndag, smiler og humrer kroaten.

Han er blitt tatt godt vare på av sine nye medspiller­e.

– Jeg ble akseptert med en gang. For meg er det viktig at jeg føler meg komfortabe­l og trygg på et nytt sted, og det gjør jeg sammen med disse guttene. Jeg har fått en god kjemi med resten av spillerne, opplyser han.

Asle Gran oppsummere­r kampen slik:

– En komfortabe­l seier til slutt, men litt berg-og-dal-bane underveis.

ØIF Arendals lag (mål) mot Runar: Svenn-Erik Medhus, Marcus Evensen, Åsmund Strat, Aleksander Friden (1), Håkon Finsrud (3), Nicola Kedzo (8), Sondre Paulsen (5), Eirik Heia Pedersen (4), Einar Hrafnsson 84), Lars Jakobsen (4), Eirik Köpp (6), Sander Simonsen (1), Lauritz Rannekleiv, Grunde Sakariasse­n, David Rui.

 ??  ?? NY HELT: Nicola Kedzo kan fort bli en av ØIF Arendal-fansens nye helter om han fortsetter som i treningska­mpen mot Runar. Selv om det ble noen bomskudd, scoret han åtte ganger og ble toppscorer. – Slike kamper er viktig for å få ham inn i spillet. Han...
NY HELT: Nicola Kedzo kan fort bli en av ØIF Arendal-fansens nye helter om han fortsetter som i treningska­mpen mot Runar. Selv om det ble noen bomskudd, scoret han åtte ganger og ble toppscorer. – Slike kamper er viktig for å få ham inn i spillet. Han...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway