Agderposten

Sjokkerte seg selv med turnbragd

Disse 13 jentene hadde kanskje mer grunn enn de aller fleste til å smile denne helgen.

- VIDAR LORENTSEN vilo@agderposte­n.no 976 69 552

For i midten av april kan nemlig jentene i juniortrop­pen til Arendals Turnforeni­ng pakke turndrakte­n i kofferten og sette kursen for Odense, der årets nordiske mesterskap skal avvikles.

Etter en dramatisk og spennende helg, der de konkurrert­e i teamgym mot landets beste troppet i en konkurrans­e i Drammen, var det jentene fra Arendal som kunne koste på seg de største smilene, den høyeste jubelen og feire mest.

Fersk tropp

Kanskje var det heller ingen som var stoltere enn det trener Jacob Bie var etter årets første konkurrans­e med Arendals-juniorene.

For å komme til nordisk mesterskap i Odense måtte de bli blant de to beste troppene sammenlagt. Det skulle en tro var vanskelig når målet før konkurrans­en var å bli blant de fem beste.

Men turnerne fra Arendal, som ifølge treneren har en snittalder i troppen på 13 år, leverte sine beste øvelser noen gang, til trenerens store overraskel­se.

– Det ble tidlig klart at vi kunne klare målet om topp-fem. De leverte en f lott frittståen­de, og landet 34 av 36 hopp i tumbling og trampett. Da ante vi at det kanskje var mulig med topp-tre, men det var et forsiktig håp, sier Bie.

Drama

Ordet drama brukes flittig. Og det som utspant seg i Drammen var også et drama. For da karakteren­e kom, fikk trenere og turnere seg en real overraskel­se.

Høyeste poengsum i frittståen­de og trampett og nest høyest i tumbling, som ga sammenlagt­seier med 0,1 poeng til Holmens jentetropp. Dermed var turen til nordisk i boks.

– Vi hadde på ingen måte trodd vi skulle vinne. Målet er å få jentene til å fungere som tropp. Målene er egentlig langsiktig­e og strekker seg mot 2018. Planen var å gi dem erfaring, sier treneren.

«Vi hadde på ingen måte trodd vi skulle vinne»

 ?? FOTO: ARENDALS TURNFORENI­NG ?? LYKKELIGE: Disse jentene sjokkerte seg selv og støtteappa­ratet med å vinne i Drammen og ta seg til nordisk mesterskap i teamgym for junior. Mari Horneman, Frida Dønnestad, Line Andersen, Mari Lundvall, Marie Morterud, Stina Larsen, Kristina Jacobsen, Emilie Thoresen, Marie Dønnestad, Margrete Lauvrak, Synne Tjønnvåg, Viktoria Tønnesen og Tonje Hauge utgjorde troppen.
FOTO: ARENDALS TURNFORENI­NG LYKKELIGE: Disse jentene sjokkerte seg selv og støtteappa­ratet med å vinne i Drammen og ta seg til nordisk mesterskap i teamgym for junior. Mari Horneman, Frida Dønnestad, Line Andersen, Mari Lundvall, Marie Morterud, Stina Larsen, Kristina Jacobsen, Emilie Thoresen, Marie Dønnestad, Margrete Lauvrak, Synne Tjønnvåg, Viktoria Tønnesen og Tonje Hauge utgjorde troppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway