Agderposten

Stjernefab­rikk feiret

Mange unge austegder er blitt sangstjern­er via det nasjonale sangkonsep­tet Seven som i helgen feiret 15-årsjubileu­m.

- IRENE HEGGE GUTTORMSEN irene@agderposte­n.no 957 46 871

Charlotte «Raylee» Kristianse­n og lillesøste­r Caroline Kristianse­n fra Tromøy, Sunniva Gulbrandse­n fra Grimstad og Pernille Fjalsett fra Arendal har alle vaert med i Seven i flere år.

I helgen møttes de igjen for å synge – og for å oppdage at gamle «moves» ikke var glemt.

Mange konserter

I det kristne sangmiljøe­t er de store stjerner.

– Det var kjempegøy å få vaere med på konserten. Seven har betydd mye for oss, sa Sunniva Gulbrandse­n og Pernille Fjalsett mens de signerer plakater etter konserten i Arendal misjonskir­ke.

Begge var med i Seven i fire år – inntil for fire år siden.

Begge har gitt ut CD-er med søsken og opptrer på scener landet rundt.

Det samme gjelder søstrene Kristianse­n hvorav Charlotta, eller Lotta som venner og Seven-jentene helst kaller henne, eller Raylee som hun er blitt mer kjent som, på konserten lørdag ble omtalt som den store stjernen i flokken.

Hun har blant annet deltatt i NRKs Stjernekam­p og Melodi Grand Prix.

– Mange jenter som har vaert med i Seven, fortsetter videre med musikk og gjør det godt på mange arenaer. Veldig gøy. Og vi er jo veldig glad for å ha funnet mange f linke talenter i arendalsom­rådet, sier musikalsk leder Melinda Løver som driver Seven sammen med Britt-Venke Oldebråten.

Midlertidi­g barnekor

Lørdag sang de sammen med dagens Seven, samt 120 barn fra store deler av Sørlandet – et kor som ble satt sammen to timer før konserten startet.

Da øvde Løver inn sanger og bevegelser med alle barna. Dette er et konsept de farter landet rundt med.

Seven består nå av en pool på 19 jenter mellom 13 og 18 år.

De holder rundt 70 konserter årlig, og til hver konsert dannes altså et lag på sju sangere. Musikkpast­or i Arendal misjonskir­ke, Tony Gulbrandse­n og kona Lise Gulbrandse­n har begge stor erfaring som ledere av barnekor. Lørdag arrangerte de jubileumsf­esten.

– Det var utrolig gøy at så mange barn kom og at kirken ble helt full, sier Lise.

Hun sitter også på svaret på hvorfor så mange Seven-stjerner kommer fra Aust-Agder:

– Da vi bodde i Drammen, var vår datter Emeline med i Seven. For rundt ti år siden flyttet vi til Grimstad. Vi syntes det ble mye kjøring, derfor inviterte vi til audition på vegne av Seven – og slik ble også en del andre fra dette området med.

Døtrene Emeline og nevnte Sunniva har gitt ut flere CD-er og holdt masse konserter opp gjennom.

Trosopplae­ringen

Raylee ble omtalt som den store stjernen i flokken.

Sevens visjon er å spre glede og engasjemen­t i det kristne arbeidet blant barn på de stedene de kommer.

– Vi ønsker å gi barn noe positivt å lytte til – og vi ønsker å vaere en real vitamininn­sprøytning for lokalmiljø­ene vi besøker. Dette året er sangene våre basert på kjerneteks­ter og historier i trosopplae­ringen. Vi vil dele vår sangglede og vi står på både store og små scener, sier Løver.

 ??  ?? KØ: Sunniva Gulbrandse­n (naermest), Pernille Fjalsett og de andre signerte plakater, armer og annet etter konserten.
Musikalsk par
KØ: Sunniva Gulbrandse­n (naermest), Pernille Fjalsett og de andre signerte plakater, armer og annet etter konserten. Musikalsk par
 ??  ?? STORT KOR: 120 barn sang sammen med dagens Seven som her er dirigent-medhjelper­e nede på gulvet sammen med Melinda Løver, mens «gamle» stjerner synger.
STORT KOR: 120 barn sang sammen med dagens Seven som her er dirigent-medhjelper­e nede på gulvet sammen med Melinda Løver, mens «gamle» stjerner synger.
 ??  ?? SAMLET IGJEN: Sunniva Gulbrandse­n (f.v.), Mathea Løver, Pernille Fjalsett, Sara Kristine Rygh, Caroline Kristianse­n og Charlotte Kristianse­n.
SAMLET IGJEN: Sunniva Gulbrandse­n (f.v.), Mathea Løver, Pernille Fjalsett, Sara Kristine Rygh, Caroline Kristianse­n og Charlotte Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway