Agderposten

Bandet som går mot strømmen

Streaming av musikk er blitt bransjens viktigste redskap for å nå ut til kundene. Bandet «The Alders» går mot strømmen.

- STEIN LARSEN larsen@agderposte­n.no 901 93 048

For da de lanserte sin debutplate forleden, ble den kun gitt ut på LP og CD. Med vilje.

– Ja. Da jeg var ung måtte vi jobbe litt for å få musikken hjem. Vi måtte tjene pengene og reise til byen for å kjøpe plata. Slik er det ikke lengre. Nå lastes alt ned hjemme. Dette er motvekten, gliser vokalist og frontmann Sten Erik Moe fra Arendal. For deres plate kan ikke lastes ned noe sted.

– Nei. Den finnes kun på 250 LP-plater, og CD-er, forteller han.

Gjør som islandske Björk

Moe sier de tenker litt som verdensart­isten Björk.

– Vi følger hennes resonnemen­t: det å like musikk, og kjøpe musikk, og i det hele tatt det å vaere en del av bandkultur­en, er og skal vaere en fysisk opplevelse. Det er noe usexy ved streaming og digital musikk, man mister det taktile ved å ta på og fysisk spille av platen. Også er det rett og slett for enkelt, vi vil at man skal måtte gå til en platebutik­k for å få ta i plata vår, sier Moe.

Så langt har 100 musikkelsk­ere skaffet seg et av de 250 eksemplare­ne som er trykket opp på vinyl.

Ikke god butikk

– Er det noe butikk i å gjøre det slik som dette?

– Hehehe nei. Det er det ikke. Men vi er tre menn i vår beste alder som ville gjøre noe ikke alle andre gjør, smiler han.

Dessuten er det noe som driver ham og kompisene Morten Gustre og Arthur Pedersen, som utgjør resten av «The Alders».

– Vi driver med dette fordi vi elsker det vi gjør, sier han.

Debutplate­n er spilt inn over en lengre periode i forskjelli­ge studioloka­ler på sør- og østlandet.

– Vi er spesielt glade for å ha fått hjelp av Rasmus Solem til å både spille orgel og å mikse og mastre platen vår, opplyser bandet.

God attest

Bandet fikk før lanseringe­n av platen, anledning til å spille noen låter for Sørlandets musikerleg­ende Thom Hell. Han likte godt det han hørte. – Vi er stolte over å kunne si at Hell ga oss lov til å sitere ham på at The Alders er «noe av det bedre jeg har hørt av episk gubberock fra Arendal», forteller Moe, igjen med et glis.

Og at musikken fenger viste minikonser­ten han holdt på No 9 i Arendal lørdag. Den trakk fullt hus med tilhørere i alle aldre. Og det var tydelig å se at de likte godt det de hørte.

 ??  ?? GA UT VINYLPLATE: Bandet «Tha Alders» går mot steamingen, eller strømmen som det heter på norsk, når de nå har utgitt sin debutplate kun på CD og LP. Et bevisst valg av bandet, her represente­rt ved vokalist Sten Moe, som holdt minikonser­t i Arendal...
GA UT VINYLPLATE: Bandet «Tha Alders» går mot steamingen, eller strømmen som det heter på norsk, når de nå har utgitt sin debutplate kun på CD og LP. Et bevisst valg av bandet, her represente­rt ved vokalist Sten Moe, som holdt minikonser­t i Arendal...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway