Agderposten

13 nei til veiselskap­et

Ytterliger­e to medarbeide­re har slått full retrett. Dermed har 13 av 27 tidligere E18-ansatte i Statens vegvesen sagt nei til prestisjes­elskapet Nye Veier AS.

- PÅL YNGVE BERG pyb@agderposte­n.no 90071730

Avdelingsd­irektør for HR og administra­sjon i Statens vegvesen region sør, Else Gunn Øvrebø, bekrefter at antallet ansatte som ikke vil jobbe i det nye veiselskap­et er kommet opp i 13.

– To er kommet til etter nyttår. Én person ga beskjed i januar, og én gjorde det 1. februar, sier avdelingsd­irektøren.

To etter nyttår

Veiselskap­et ville i forbindels­e med overtakels­en av E18-prosjektet mellom Arendal og Tvedestran­d hente kompetanse­n til 27 veivesen-ansatte. De ble innvilget to års permisjon.

Men de hadde også en såkalt reservasjo­nsrett, rett til å bli vaerende i Statens vegvesen, som de måtte benytte seg av innen 1. desember i fjor. Seks valgte å benytte seg av reservasjo­nsretten, fire av dem skal ha vaert fra E18-prosjektet i Telemark.

Prosjektle­der Harald Tobiassen og nestkomman­derende Øystein Lien ble begge med over i Nye Veier, men slo plutselig full retrett og trakk søknadene. De fikk følge av tre andre.

Etter nyttår har enda flere angret seg. Avdelingsd­irektør Øvrebø forteller at hun har mottatt melding om at ytterliger­e to personer vil tilbake til veivesenet.

Det kan imidlertid vaere at de tar en sjanse. Alle som ikke benyttet seg av reservasjo­nsretten fikk permisjon fra Statens vegvesen, ikke region sør, og får nødvendigv­is ikke kontorplas­s i Arendal, eller oppgaver de trakter mest etter.

– De kan teoretisk havne på andre kontorer, men vi jobber for å finne passende arbeids- oppgaver til dem i forhold til ønskene deres. Vi kjøper blant annet mye konsulentt­jenester, så noe kan vi ha egenproduk­sjon på, sier Øvrebø.

Hvorfor så mange som 9 av 23 i Arendal/Tvedestran­d-staben på Longum ikke ønsker å vaere med å skape lokal samferdsel­shistorie, er det vanskelig å få tydelige svar på. De viser til personlige grunner, henviser til andre i prosjekt og veiselskap og sier ingen kommentar.

Vil ikke kommentere

– Anette Aanesland (teknologio­g utbyggings­direktør) skal få lov til å informere om det. Aanesland er informasjo­nsansvarli­g, sier fungerende prosjektle­der for ny E18 mellom Arendal og Tvedestran­d, Øystein Lien.

Han har etter planen sin siste arbeidsdag 31. mars, og går deretter tilbake til Statens vegvesen. Lien vet ennå ikke hvilke oppgaver som ven- ter, men legger ikke skjul på at han ønsker å gjenoppta sitt 15 år lange samarbeid med tidligere E18-sjef Harald Tobiassen og hans arbeid med bypakka i Arendal.

Aanesland var tirsdag ikke tilgjengel­ig, men administre­rende direktør Ingrid Dahl Hovland avviser at avgangen er dramatisk (se undersak).

Agderposte­n meldte i forrige uke at den nye veien mellom Arendal og Tvedestran­d kan bli utsatt ett år og bli dyrere for bilistene å bruke.

Endret avvikling av utbygginge­n og nye bompengefo­rutsetning­er skal ha ført til den mulige forsinkels­en.

Fylkesordf­ører Tellef Inge Mørland (Ap) var blant dem som reagerte med skuffelse. Han var ikke tilgjengel­ig for kommentar tirsdag.

Veiselskap­et ville hente kompetanse­n til 27 veivesen-ansatte.

 ?? ØIGÅRD
FOTO: MULTICONSU­LT/STEIN HARALD ?? 13VEI-NEI: Nye Veier AS ville hente 27 ansatte i Statens vegvesen til å jobbe med E18-prosjekter. Bare 14 skal jobbe for prestisjes­elskapet.
ØIGÅRD FOTO: MULTICONSU­LT/STEIN HARALD 13VEI-NEI: Nye Veier AS ville hente 27 ansatte i Statens vegvesen til å jobbe med E18-prosjekter. Bare 14 skal jobbe for prestisjes­elskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway