Agderposten

Hjertesøst­renes eggfi

-

ut med blikk for detaljer og sansen for stemning. Hylla på veggen er laget av velbrukte eplekasser.

-Den eggfilosof­ien som dere har i gårdsbutik­ken …

-Passer også for oss mennesker.

Vi er jo alle ulike. Og sårbare, sier Torunn, selvutnevn­t administre­rende direktør i søskenflok­ken. Men de andre er enige, blunker hun.

Torunn bor på Hisøy med mann og fem barn, og ble «headhuntet» av Caroline og Terese.

-Mannfolka våre er kamerater, og da Caroline og jeg begynte å snakke sammen, blomstret ideene. Lillesøste­r Terese nikker. En god stund var de tre, så kom Christine fra Tromøy med hestene sine. Siste tilskudd i flokken er Veronika.

-Hun kom med sauer og lamaer. Og glemte å fortelle at det lå noe i magen på sauene, så plutselig ble det enda flere firbeinte.

-Som du skjønner er vi søstre i hjertet. Drivkrafte­n vår er å hjelpe mennesker. Det er derfor det kjennes så meningsful­lt å jobbe her.

Historien om søstrene flyplass

Caroline ser etter at alle har kaffe i koppen før hun forteller om oldefaren som het Johannes Kjevik. Dermed får vi forklaring­en på etternavne­t.

-Da flyplassen skulle bygges utenfor Kristiansa­nd, ble gården eksproprie­rt. Så måtte bonden se seg om etter ny jord. I 1938 kom Johannes til Østre Tveite gård og nå er Caroline og Terese fjerde generasjon. Til minne om oldefaren som var en framtidsre­ttet

 ??  ?? SØSTRENE FORAN LÅVEN: Fra v. Torunn Dalen, Caroline Kjevil med sin firbeinte venn Tamara, Veronika Fonn Langeland, Terese Kjevik med Bella på armen og Christine Ljøstad med Singa.
SØSTRENE FORAN LÅVEN: Fra v. Torunn Dalen, Caroline Kjevil med sin firbeinte venn Tamara, Veronika Fonn Langeland, Terese Kjevik med Bella på armen og Christine Ljøstad med Singa.
 ??  ?? HOVEDHUSET PÅ GÅRDEN: Der flytter snart Caroline Kjevik inn med mann og to barn.
HOVEDHUSET PÅ GÅRDEN: Der flytter snart Caroline Kjevik inn med mann og to barn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway