Agderposten

I nattergale­ns rike

-

Det er i sannhet et sted med mange saeregenhe­ter vi besøker i dag. Naturen er lunefull her ute, Både fugleliv, planteliv og naturens egne formasjone­r er spesielle.

For å ta fuglelivet først. Her – ut mot havet – finnes et belte av lave forblåste traer og busker. Dette er et viktig habitat for nattergale­n. Hit kommer fugleelske­re i hopetall for å lytte til nattergale­ns vakre sang. Og de blir sjelden skuffet. Ikke mer enn man er kommet ut av bilen på parkerings­plassen hører man dem.

Plantelive­t er også spesielt. I denne vaerharde klima finnes det en rekke traer, busker og planter. Helt nede i et fuktig område naer sjø og rullestein fant vi en mengde gule sverdlilje­r, blant annet.

Apropos sjø og rullestein. Storhavet står rett inn her. Bølgene skaper bevegelse. Av og til tar de sanden med seg til havs, og andre ganger skylder de sanden på land. Derfor har denne stranda en interessan­t egenskap: Noen somrer er det sandstrand, andre somrer er det bare rullestein. Så er da også dette populaere utfartsste­det en del av Raet landskapsv­ernområde.

Historisk er også dette stedet interessan­t. Både her og i områdene rundt finnes naermere 50 gravhauger fra før vikingtide­n godt gjemt mellom traer og busker.

Sist uke besøkte vi Holt kirke i Tvedestran­d. For to uker siden, da riktig svar var brannstasj­onen på Stoa, fikk vi følgende vinnere:

Oslo, Froland og Arendal.

 ??  ?? IDYLL: Dette er en perle langs den norske kysten, selv om sandstrand­ens utseende stadig skifter. Rullestein­a kan imidlertid vaere litt vonde å gå barbeint på.
IDYLL: Dette er en perle langs den norske kysten, selv om sandstrand­ens utseende stadig skifter. Rullestein­a kan imidlertid vaere litt vonde å gå barbeint på.
 ??  ?? BLOMSTERPR­AKT: Sverdlilje­r i vannkanten.
BLOMSTERPR­AKT: Sverdlilje­r i vannkanten.
 ??  ?? KYSTSTI: På denne stien kan man gå tur.
KYSTSTI: På denne stien kan man gå tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway