Agderposten

Ansatt og forretning­sforbindel­se siktet

Politiet har siktet en tidligere forretning­sforbindel­se og ansatt i Olsen Bilsaken.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

I tillegg til den siktede innehavere­n Geir Egil Olsen er nå tre personer siktet og tre personer mistenkt.

– Politiet kan bekrefte at det er flere tidligere ansatte og personer i siktedes naere omgangskre­ts som er mistenkt eller siktet i saken. Politiet har dessuten siktet en tidligere forretning­sforbindel­se, sier politiadvo­kat Geir Magne Søfteland.

Åtte mistenkt og siktet

Forretning­sforbindel­sen, en mann i 60-årene, er ifølge politiadvo­katen siktet for bedrageri og for å ha gitt uriktige opplysning­er til offentlig myndighet.

Advokat Ole J. Devold er oppnevnt som forsvarer for Olsens tidligere forretning­sforbindel­se. Han forteller at mannen ble

pågrepet, avhørt og løslatt. – Det er innledet etterforsk­ning av min klient. Politiet foretok en ransaking etter pågripelse­n. Men han er ikke varetektsf­engslet, sier Devold.

Advokaten vil ikke gi ytterliger­e opplysning­er, men bekrefter at mannen jobber i en bransje relatert til bruktbilbr­ansjen. Han er fra Aust-Agder.

Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland utelukker ikke at de tre mistenkte etter hvert kan få endret status til siktet.

Av de tidligere ansatte er to mistenkt for medvirknin­g til lånebedrag­erier. Det er ifølge politiet snakk om samlet låneopptak på flere hundre tusen kroner.

Den tredje ansatte er siktet for medvirknin­g til bounndrage­lse, samt for å ha gitt bevisst uriktig forklaring til politiet.

Den konkursram­mede bruktbilfo­rhandleren ble pågrepet av politiet under et møte med bostyrer Kai Knudsen i egne butikkloka­ler i Østerhus i Grimstad 1. desember.

Olsen er siktet for grov korrupsjon, bounndrage­lse, grovt bedrageri, heleri, unndragels­e av kjøretøy fra panthaver (långiver), uriktige opplysning­er til offentlig myndighet og dokumentfa­lsk.

Blant de siktede er også ett familiemed­lem. Politiets anklager mot sistnevnte er kjent for offentligh­eten fra før.

Dessuten er en ansatt ved Arendal trafikksta­sjon på Stoa siktet for grov korrupsjon og heleri.

Tre måneder etter første pågripelse er dermed i alt åtte personer mistenkt og siktet i saken.

18 bedrageria­nmeldelser

Politiet har dessuten mottatt 15 bedrageria­nmeldelser fra private bilkjøpere som opplyser å ha fått kjøretøy med heftelser og/ eller ikke opplyste skader eller mangler.

Det er også tre tidligere ansatte som har inngitt bedrageria­nmeldelser mot siktede knyttet til låneopptak i virksomhet­en.

– Nevnte anmeldelse­r kommer i tillegg til forholdene inntatt i eksisteren­de siktelse, tilføyer politiadvo­katen.

Geir Egil Olsen har hele tiden nektet straffskyl­d, og gikk 31. januar hardt ut mot politi og medias håndtering av saken.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEIN LARSEN ?? SIKTET OG MISTENKT: Åtte personer har nå status som mistenkt eller siktet i Olsen Bil-saken. Her fra politiets aksjon i Østerhus 1. desember i fjor.
FOTO: STEIN LARSEN SIKTET OG MISTENKT: Åtte personer har nå status som mistenkt eller siktet i Olsen Bil-saken. Her fra politiets aksjon i Østerhus 1. desember i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway