Agderposten

Presten inviterer til å se fotball i den nye kirken

Sist helg feiret 200 personer innvielsen av den nye metodistki­rken i Arendal. Ytterliger­e 200 naboer var innom for å se på lokalene. Nå håper presten at bygget blir Moltemyrs nye storstue.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Her vil jeg ha en storskjerm på veggen, og så skal vi sitte her og se fotballkam­per. Alle vinduene i bygget kan blendes individuel­t og rommet er lydtett, så vi kan se fotball her, uten at noen i den store salen hører det, eller motsatt, sier pastor Stig-Johnny Jørstad entusiasti­sk.

I 2012 avvigslet han det gamle kirkebygge­t i Arendal sentrum, som hadde vaert i bruk siden 1871. Lørdag var han med på å vigsle Arendals nyeste kirkebygg.

Metodisten­e i Arendal har de siste seks årene vekslet mellom Dalen og Havstad bedehus, og kontrasten til det nye er stor.

Ikke laget som kirke

Da arkitekten­e laget de første skissene, var de sterkt inspirert av klassiske kirkebygg. De ble sendt tilbake med beskjed om å tenke moderne og ikke-kirkelig. – Da ble det bra. Alt her er topp moderne og gjennomten­kt for flerbruk. Flere av rommene er lydtette, men alle har TV, så de kan følge med på overføring­en fra det som skjer i hovedsalen. Lyden er den beste du får, til og med høyttalern­e bakover i salen er synkronise­rt så du ikke får ekko. Og vi kan lage festlokale i kirkesalen. Bare symbolet vårt på veggen står da igjen, forteller pastoren.

Til og med på kjøkkenet, er det en TV med høyttaler for å se og høre hva som skjer i den andre enden av bygget.

Ikke mer frem og tilbake

Med unntak av en benk i inngangspa­rtiet, er ikke noe med fra det gamle kirkebygge­t.

– Her kan vi vaere i overskueli­g fremtid. Det er deilig å slippe å pakke frem og tilbake søndagssko­letingene og stolene og alt som hører til, slik vi har gjort de siste årene, sier hovedpasto­r, Leif Jacobsen.

Bygget til 22 millioner som nå står klart er designet av Trafo arkitekter i Arendal og ligner kanskje ikke på noe tradisjone­lt kirkebygg. Og det er meningen.

– Vi skal vaere annerledes. Vi er nok den menigheten som står naermest folkesjela og den vanlige kirken i Norge. Vi er ikke pinsevenne­r, vi er ikke «der», sier pastor Jørstad, og vifter med hendene.

– Vi skal vaere i lokalsamfu­nnet her og håper å bli brukt av folk i naerområde­t. Og jeg tror dette blir bra. Jeg er overrasket over responsen. 200 var innom og kikket på åpen dag lørdag, og det er fantastisk, sier Jørstad.

Vekstambis­joner

Menigheten har rundt 130 medlemmer, hvor rundt 100 av dem er aktive. Dermed er kapasitete­n i det nye bygget på 200 en indikator på hvor de vil. På lang sikt.

– Jeg tror det nye bygget og ungdommene i området som i dag kanskje ikke føler noen tilhørighe­t noe sted, vil føre til til interesse for hva vi har å tilby. Vi håper å bety noe for dem som bor her, sier pastor Jacobsen.

På den ene siden av bygget er en veranda på naermere 150 m², som er klar for grillfeste­r. Kirkesalen venter på konfirmasj­onsfester, bryllup, begravelse­r og konferanse­r og så er det planen om en fotballkro­k da.

– Det er sånn vi vil vaere, annerledes. Samtidig har vi ikke endret oss så mye selv om vi har flyttet. Flere av de eldre medlemmene som var med på innvielsen synes det var blitt så flott her. Da ble jeg lettet, sier pastor Jørstad.

 ??  ?? KLAR FOR FOTBALL: Pastor Stig-Johnny Jørstad vil ha uformelle møteplasse­r i den nye Metodistki­rken.
KLAR FOR FOTBALL: Pastor Stig-Johnny Jørstad vil ha uformelle møteplasse­r i den nye Metodistki­rken.
 ??  ?? FARVEL: Fra avvigsling­en av det gamle kirkebygge­t i Arendal i 2012.
FARVEL: Fra avvigsling­en av det gamle kirkebygge­t i Arendal i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway