Agderposten

–Vi fikk som fortjent

ØIF Arendal spilte om medaljer, men kollapset foran nesten 2.000 tilskuere mot Haslum. – Vi fikk som fortjent, sukket kaptein Eirik Heia Pedersen etter kampen.

- HÅNDBALL

ØIF tapte 18-25. Bronsen fant dermed veien til Haslum, mens naer 2.000 tilskuere ruslet skuffet hjem fra det som skulle vaere en medaljefes­t i Sør Amfi.

– Vi fortjente ikke noen medaljer, slår ØIF-trener Marinko Kurtovic fast.

– Utrolig skuffende!

Det konkludere­r ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen.

– At vi ikke klarer å levere når det er fulle tribuner, det er utrolig skuffende, gjentar Heia Pedersen.

ØIF Arendal fikk regelrett rundjuling på hjemmebane da det sto om bronsemeda­ljene i Eliteserie­n. Etter å ha ligget under 11–16 til pause, ble andre omgang et aldri så lite mareritt for ØIF, der gjestene hadde full kontroll på det som foregikk på sportsdekk­et i Sør Amfi, anført av en sterk Erlend Mamelund og Trond Tjemsland hos gjestene.

– Fortjener det ikke

ØIF-spillerne hang med hodet alle mann da sluttsigna­let gikk. Noen mer enn andre.

ØIF-trener Marinko Kurtovic savnet moral og attityde hos sine spillere.

– Slik vi spilte i dag, så fortjente vi ikke noe medalje, slår Kurtovic fast.

– Det er ingen attityde, og for mange spillere som melder seg ut. Det er første gang på mine tre år at bare en spiller får godkjent etter en kamp, konkludere­r han.

– Hvorfor blir det slik?

– Det er sikkert flere ting. Vi forventer å vinne hjemme, samtidig som det er mange som tenker på medalje. Vi går inn i kampen og vil gjøre en god kamp, men jeg vet ikke om spillerne kan ha tenkt noe annet. Det er greit å tape om en har gjort alt, men ikke på denne måten, påpeker Kurtovic.

Festet grep tidlig

Etter en grei start, der laget var i ledelsen, virket det som det svartnet kollektivt for ØIFguttene. ØIF Arendal var foran med 3–2 i første omgang, etter to mål av Lauritz Rannekleiv fra strek – hans to eneste i kampen – men derfra og ut var det Haslum det handlet om, anført av veteran og stjernespi­ller Erlend Mamelund.

ØIF spilte over ti minutter uten å sette ballen i mål. I den perioden var det Haslum festet grepet om kampen. Men likevel var drømmen levende med fem mål bak ved halvtid. Utover i andre omgang fungerte lite og ingenting for ØIF, og vondt skulle bli verre. ØIF var aldrinaerm­ereennfemm­åliløpet av omgangen. Haslum vant fullt fortjent.

Kaptein Eirik Heia Pedersen forteller at han ikke vet hva som gikk galt.

– Nei, må nok se kampen igjen så en kan analysere det. Kanskje tenker vi at vi må vinne og biter oss for mye merke i bommene, fremfor nullstille og kjempe på videre. Mulig vi også ble litt sure på hverandre underveis på banen og på den måten ødelegger for oss selv, fremhever han.

Også Josip Vidovic har vanskelig for å forklarer hvorfor sesongvers­te – i alle fall på hjemmebane – kom da det gjaldt som mest.

– Hadde vi visst hvorfor, ville vi gjort noe med det, sier han. Vidovic var svaert skuffet etter kampslutt og ble sittende lenge på gulvet.

– Vi var ikke først på noen verdens ting, sukker han oppgitt.

Ikke favoritter

Med fjerdeplas­s i serien er det ikke opp til ØIF selv å avgjøre hvem de møter i sluttspill­et. De får laget de tre andre i topp-fire ikke vil ha. I motsetning til de to siste sesongene går ØIF ikke inn i sluttspill­et som favoritter denne gangen. De to siste årene har endt med ut i kvartfinal­en for ØIF.

– Det fortjener vi heller ikke å vaere, slår han fast.

– Nå er det om å gjøre at vi ser fremover og få opp hodet inn mot sluttspill­et. Vi må vise oss fra en annen side da, mener han.

Marinko Kurtovic mener Elverum og Haslum er favoritten­e foran årets sluttspill. Han håper og tror at ØIF vil vise seg fra en bedre side i sluttspill­et, som starter allerede neste onsdag.

– De to siste årene har vaert favoritter. Jeg er helt sikker på at vi kan slå nedenfra. Det pas-

 ??  ??
 ??  ?? I SVART: Sindre Aho og ØIF Arendal fikk ingenting til da kampen om bronsemeda­ljene skulle avgjøres. Her depper Aho etter ser oss bra at det er mindre forventnin­ger til oss, sier Kurtovic, som legger til at han ikke bryr seg om hvem laget møter.
– Det...
I SVART: Sindre Aho og ØIF Arendal fikk ingenting til da kampen om bronsemeda­ljene skulle avgjøres. Her depper Aho etter ser oss bra at det er mindre forventnin­ger til oss, sier Kurtovic, som legger til at han ikke bryr seg om hvem laget møter. – Det...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway