Agderposten

Fikk storfint besøk på naerbrygga

Det var vinterjakk­evaer på sjøvettdag­en på Strengerei­d brygge lørdag, men det hindret ikke over 100 barn og voksne i å møte opp.

- INNSENDT Innsendt av Renate Andersen

Allerede før klokka ble elleve var den lille Eliasbåten i gang med å kjøre runder, og barna stilte seg i kø på flytebrygg­a. Ikke helt som på tv

− Mamma, hvor er han Elias som har øyne som beveger seg?

Zacharias Teodor O. Pettersen (3) er først litt skuffet over Eliasbåten­s manglende mimikk, men etter å ha sittet på en tur er han veldig fornøyd. Pappa ville han ikke ha med på turen, Zacharias skulle kjøre sammen med storebror Oliver Antoni O. Pettersen (7) og kusine Adine Michelle A. Gjeruldsen (10).

− Det går fint, vi kan passe på ham, sier de to eldste og tar plass på hver sin side av minstemann. Redningssk­øyta legger til kai

Etter en stund dukker endelig selveste redningssk­øyta opp, og barn og voksne samler seg på brygga for å ønske den velkommen. Den er jammen stor!

Når skøyta er skikkelig fortøyd blir barna invitert om bord. Motorrom, førerseter og dekk inspiseres grundig av både små og store, og mannskapet skryter av at barna er flinke til å bruke redningsve­st. Ikke råd til toalett

Arrangemen­tet var gratis, så innleid toalett tok ikke arrangøren­e seg råd til. I stedet satte Lena Tinghaug Kjenndalen opp «Doexpresse­n», hvor hun tilbød seg å kjøre trengende opp til grendehuse­t for dobesøk.

− Det var ikke så stor pågang, men da hadde de i alle fall tilbudet, sier Lena og ler. Nylig fusjon

Strengerei­d Idrettslag og Strengerei­d velforenin­g fusjonerte 8. mai i år, og sjøvettdag­en er det første arrangemen­tet i regi av den nye foreningen, som heretter baerer navnet Strengerei­d Idrettslag og Velforenin­g, SIV.

Strengerei­d Grendehus A/L ble vedtatt oppløst på samme møte, slik at grendehuse­t nå eies direkte av den nye foreningen.

 ??  ?? SØSKEN OG SØSKENBARN: Adine Michelle A. Gjeruldsen (10), Zacharias Teodor O. Pettersen (3) og Oliver Antoni O. Pettersen (7).
SØSKEN OG SØSKENBARN: Adine Michelle A. Gjeruldsen (10), Zacharias Teodor O. Pettersen (3) og Oliver Antoni O. Pettersen (7).
 ??  ?? KØ: Det var kø på brygga, men litt ventetid kan man tåle når man får vaere med selveste Elias på tur.
KØ: Det var kø på brygga, men litt ventetid kan man tåle når man får vaere med selveste Elias på tur.
 ??  ?? LATIL: Både barn og voksne var klare for å ta en titt ombord i Redningssk­øyta. Inge Steensland.
LATIL: Både barn og voksne var klare for å ta en titt ombord i Redningssk­øyta. Inge Steensland.
 ??  ?? SJEF: Oliver Antoni O. Pettersen (7) fikk vaere kaptein «på lat».
SJEF: Oliver Antoni O. Pettersen (7) fikk vaere kaptein «på lat».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway