Agderposten

Vet ikke når ny stadion står ferdig

Åpningen av nye Bjønnes, Norac Stadion er utsatt på ubestemt tid.

- Jon Andreassen, Silje Bratland Roksvåg og Vidar Lorentsen

Torsdag ble det kjent at åpningen av nye Norac stadion er utsatt på ubestemt tid. Trolig blir det ikke kamp før godt utpå høsten.

Det bygges for tiden for harde livet på Bjønnes, der et nytt stadion skal stå ferdig.

Opprinneli­g var planen at nye Bjønnes, som får navnet NORAC stadion, skulle stå ferdig 10. juli. Første kamp var oppsatt 30. juli.

Bygartner i Arendal kommune, Jann B. Nilsen bekrefter at Bjønnes blir forsinket.

– Men når det vil stå ferdig, har vi ikke oversikt over nå. Vi vil vite mye mer i løpet av de første dagene i neste uke, opplyser han.

Grunnforho­ldene

Etter det Agderposte­n kjenner til, skal de ustabile grunnforho­ldene, med mye myr, vaere en av årsakene til at utbedringe­n av Bjønnes har tatt mer tid enn først antatt.

I utgangspun­ktet var rehabilite­ringen beregnet å koste i underkant av 30 millioner, men det siste overslaget, som ble lagt frem av rådmann Harald Danielsen i april, viste en totalkostn­ad på 46,5 millioner.

Styreleder i Arendal Fotball, Jan Sigurd Otterlei, sier han ikke er overrasket over at det blir forsinkels­er på Bjønnes, et anlegg som han selv har vaert med på å finansiere renovering­en av.

Otterlei fremhever at det var en ambisiøs tidsplan, men at klubben har et anlegg på Myra som fungerer veldig greit i klubbens debutseson­g i 1. divisjon.

Ingen ekstra kostnader

– Vi har vaert opptatt av å ikke pådra oss ekstra kostnader. Planen var opprinneli­g åpning 30. juli, men å få det til kunne vi risikert at arbeidere måtte jobbet hele fellesferi­en, noe som hadde kostet ekstra, forklarer Otterlei.

Han legger til at det ikke har noe å si for klubben om de må spille noen ekstra kamper på Myra.

– Det er viktig at vi ikke rusher dette unødig. Dette blir en stadion som skal stå like lenge som den forrige, 50 år, og da spiller det ingen rolle om åpningen utsettes med to-tre kamper, mener Otterlei.

– Hadde vi planlagt åpningskam­pen mot Start eller Jerv og forventet full brakke så hadde det vaert verdt å stresse litt mer for å få det ferdig, legger han til.

– Synd

Arendal Fotballs supporters­kare, Forza Arendal, hadde håpet at Bjønnes skulle stå ferdig til første hjemmekamp etter fotballfer­ien.

Talsperson Mads Willumstad synes det er dumt at Bjønnesreh­abiliterin­gen har tatt ekstra tid.

– Vi synes jo dette er veldig

synd. Vi hadde håpet at stadion var klar før seriestart. Det er blant annet forferdeli­ge bussforbin­delser til Myra på søndager, påpeker han.

Ifølge terminlist­en som ligger på klubbens hjemmeside vil første kamp på den nye stadion spilles hjemme mot Mjøndalen 17. september.

 ?? FOT ?? BYGGEPLASS: Bjønnes Stadion er for tiden en stor byggeplass, der byens nye fotballsto­rstue snart skal begynne å ta form.
FOT BYGGEPLASS: Bjønnes Stadion er for tiden en stor byggeplass, der byens nye fotballsto­rstue snart skal begynne å ta form.
 ??  ??
 ?? FOTO: VIDAR LORENTSEN ?? APRIL: Slik så det ut på byggeplass­en på Myrene for omlag halvannen måned siden.
FOTO: VIDAR LORENTSEN APRIL: Slik så det ut på byggeplass­en på Myrene for omlag halvannen måned siden.
 ??  ?? SKAL BLI SLIK: Dette er en av skissene til nye Bjønnes, som får navnet Norac stadion.
SKAL BLI SLIK: Dette er en av skissene til nye Bjønnes, som får navnet Norac stadion.
 ??  ?? MYE JOBB: Den gamle steintribu­nen til høyre på dette bildet er nå fjernet.
MYE JOBB: Den gamle steintribu­nen til høyre på dette bildet er nå fjernet.
 ??  ?? IKKE OVERRASKET: Styreleder Jan Sigurd Otterlei.
IKKE OVERRASKET: Styreleder Jan Sigurd Otterlei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway