Agderposten

Marwan er byens ukjente slåsskjemp­e

Tidligere Arendal Fotball-spiller Marwan Palani har lagt fotballsko­ene på hylla. Nå satser han knallhardt på kampsporte­n MMA, og sikter seg inn mot UFC i 2020.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

I midten av mai deltok Marwan Palani på sitt første stevne i England, der han vant sin første kamp i oktagon-buret, som semiproff.

Palani har drevet med kampsport i tre år, og har allerede ambisjoner om å nå kampsporth­immelen.

– Jeg spilte fotball i Arendal Fotball, noe jeg sluttet med det da jeg flyttet til Oslo, så jeg har alltid vaert aktiv. Da jeg sluttet med fotball ville jeg drive med noe annet hvor jeg hele tiden kunne utvikle meg fysisk og psykisk. Det begynte med Thai boksing først. Etter et halvt år begynte jeg også med boksing. Så begynte jeg å trene hos Frontline Muay Thai, Norges beste thaiboksin­g studio med flere verdensmes­tere i ulike vektklasse­r. Etter ett år med det tok jeg også opp Brasilians­k Jiujitsu og ble hektet. Det siste halvåret har jeg også drevet med freestyle bryting for å bli en komplett fighter, forteller Palani til Agderposte­n.

– Målet er å komme så langt som mulig. Og jeg håper jeg når UFC innen 2020. Hvis ikke sier vi 2021. UFC skal det bli, melder en målrettet 24-åring overfor Agderposte­n.

Tidligere har det vaert én arendalitt som har nådd UFC – nemlig Dan Tore Evensen.

Han var for øvrig også den første nordmannen til å gå kamp i UFC.

Ikke lov i Norge

MMA er foreløpig ikke lov i Norge, til tross for at miljøet stadig vokser rundt sporten.

Palani håper den avgjørelse­n snart blir omgjort.

– Grunnen til at folk tenker at MMA er så brutalt er fordi vi fighter i et bur og da virker alt så barbarisk. Men buret er der for at vi ikke skal falle ut av ringen. I boksing er det mange som skader seg fordi de faller ut av ringen, forklarer Palani, og legger til at han tror vektkuttin­gen før kamper er farligere enn selve kampen.

– Jeg fighter i 65 kg klassen. Til vanlig veier jeg 75 kg, så da var det ned 10 kg før kampen. Men jeg vet om folk som kutter 15 kg før kamp. Jeg slutter å spise sukker og salt en uke før kamp. Heller så lite karbohydra­ter som mulig. Drikker 6 liter vann mandag, samme på tirsdag. 2 liter vann på onsdag også faster jeg hele torsdag uten vann og drikke. Kanskje en skive sitron iblant for å få litt vaeske i munnen. Innviing er fredag og kampen er lørdag så jeg kan hente inn noe energi på 24 timer før kampen. Mange går opp i vekt med ca 5–8 kg i løpet av de 24 timene. 5 kg forskjell i vektklasse har stor betydning. Plutselig møter du en kar som er mye høyere og større enn deg på kampdagen enn du møtte på innviing. Jeg tror det er mer farlig enn selve MMAkampen, forteller den ferske MMA-utøveren.

Kan ikke vise nerver

Marwan Palani vant som nevnt sin første kamp i MMA-buret mot norske Pål Asdal under BCMMA.

Palani forklarer stevnet som et av Europas største ikke-proffe MMA-stevne i Colchester i England.

Han er klar på at man ikke kan vise nerver overfor motstander­en før man går inn i buret.

– Var du nervøs før du gikk inn i kampen?

– Jeg var egentlig mer rolig enn trodde jeg skulle vaere. I mitt hode hadde jeg vunnet kampen før den hadde begynt. Det er viktig å ikke vise nerver. Det er en svakhet. Da jeg fikk et spark i hode tidlig i kampen begynte jeg bare å le, og det gikk innpå motstander­en min, skal jeg love deg! Etter sparket gikk kampen bare én vei, forteller en stolt Palani.

Spennende

Marius Bruun Henriksen spilte sammen med Palani i Arendal Fotball.

Han har holdt seg til fotball også etter tiden i Arendal Fotball, og har fått med seg den nye idretten til Palani.

– Ja, jeg har fått med meg det der. Jeg har sett en del på det. Marwan har alltid vaert en godt trent fyr og vaert flink til alt han har drevet med, så det ikke veldig overrasken­de. Ut ifra det jeg har sett på Instagram-siden hans er han ganske god allerede, så det er jo spennende, forteller Bruun Henriksen, som nå spiller i Express, til Agderposte­n.

 ??  ??
 ??  ?? DEBUTERTE MED SEIER: Marwan Palani klinket til og vant sin første kamp i MMA-buret etter ett minutt og 30 sekunder av runde to.
DEBUTERTE MED SEIER: Marwan Palani klinket til og vant sin første kamp i MMA-buret etter ett minutt og 30 sekunder av runde to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway