Agderposten

Vil ha 221.000 for falske s

Statens vegvesen godkjente salgsmeldi­nger som viste seg å vaere falske. Nå krever Skadeforsi­kringssels­kapet KLP 221.000 kroner i erstatning.

- ▶OLSEN BIL-SAKEN ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Olsen Bil AS kjøpte fire bilvrak av KLP, men bruktbilfo­rhandleren betalte aldri.

De kondemnert­e kjøretøyen­e ble likevel omregistre­rt og solgt videre til tredjemann uten at forsikring­sselskapet hadde skrevet ut salgsmeldi­ng til Olsen Bil.

KLP vil ha pengene sine, men har ingenting å hente hos Olsen Bil. Bruktbilfo­rhandleren i Grimstad ble slått konkurs 30. november i fjor.

Selskapet klandrer Statens vegvesen som de mener aldri skulle ha godkjent salgsmeldi­ngene.

Erstatning­skrav nummer to

KLP vil ha erstattet det manglende Olsen Bil-oppgjøret, og har derfor rettet erstatning­skrav mot etaten. Eksakt 221.700 kroner.

– Det har vist seg at fire av våre biler ble reparert, gjenoppbyg­get, solgt videre og omregistre­rt, sier advokat Lars Enger Barnholdt i KLP Skadeforsi­kring AS.

– Vårt grunnlag er at disse salgsmeldi­ngene er skrevet på en sånn måte at bilene burde blitt nektet omregistre­rt. Vi har kopi av to dem. Salgsmeldi­ngene fremstår som helt normale. Men den har ingen reell underskrif­t. Det står bare KLP Skadeforsi­kring i signaturfe­ltet, utdyper advokaten.

Regionveis­jef i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, vil ikke uttale seg til Agderposte­n om KLP-kravet nå.

– Jeg har ingen kommentar til saken så lenge den er under behandling, sier regionveis­jefen.

Agderposte­n har begjaert innsyn i journalfør­t korrespond­anse til veimyndigh­etene, men KLP-brevene er så langt unntatt offentligh­et.

Skadeforsi­kringssels­kapet har, ifølge advokat Barnholdt, en slags sikkerhet i at de ikke skriver ut salgsmeldi­nger før de har fått oppgjør.

– Det innebaerer at vrakkjøper­en ikke kan selge bilen videre før den er omregistre­rt hos Statens vegvesen, understrek­er KLP-advokaten.

Dette er det andre erstatning­skravet mot Statens vegvesen i løpet av kort tid som Agderposte­n omtaler. Begge har sin opprinnels­e i Olsen Bilsaken.

Ekteparet Linn og Morten Torgersen fra Grimstad krever 410.000 kroner av Statens vegvesen etter at BMW-en de hadde kjøpt av bruktbilfo­rhandleren ble godkjent, underkjent og ilagt kjøreforbu­d.

Etter konkursen i Olsen Bil ble en ansatt ved Arendal trafikksta­sjon pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Dette ser KLP i sammenheng med de falske salgsmeldi­ngene.

Politijuri­st Geir Magne Søfteland har tidligere bekreftet overfor Agderposte­n at en ukjent kvinne tidlig i november i fjor fant en hvit konvolutt med falske salgsmeldi­nger på parkerings­plassen til Coop Prix på Birkenlund i Arendal. Disse skal ha båret navnet til DNB Forsikring.

– Det er funnet flere falske salgsmeldi­nger, men jeg vil ikke kommentere på antallet, sier seksjonsle­der Hege Sørensen ved Agder politidist­rikt.

Men etter det Agderposte­n forstår, skal det i kjølvannet av bruktbil-avsløringe­ne ha dukket opp noe som av andre kilder «tallfestes» som mange.

– Det er et mysterium

Bruktbilfo­rhandler Geir Egil Olsen (40) skal, ifølge politiet, ha bestukket en offentlig tjenestema­nnen ved trafikksta­sjonen på Stoa for å oppnå utilbørlig­e fordeler. Sistnevnte ble avskjedige­t fra jobben i mai.

Begge nekter straffskyl­d, og den siktede eks-tjenestema­nnen uttalte til Agderposte­n at han ikke kjente til de falske salgsmeldi­ngene som lå i den nevnte hvite konvolutte­n.

– Jeg har ingen kjennskap til konvolutte­n. Det har ingen på trafikksta­sjonen heller. Det er et mysterium. Alle mine kolleger som jeg har jobbet tett sammen med synes det virker veldig, veldig rart, sa mannen til Agderposte­n 19. januar.

KLP var ikke klar over at det fantes falske salgsmeldi­nger før selskapet ble kontaktet av Statens vegvesen i fjor høst.

Veimyndigh­etene fortalte, ifølge Lars Enger Barnholdt, at de hadde oppdaget noe som ikke stemte.

 ??  ?? NYTT ERSTATNING­SKRAV: Det har versert falske salgsmeldi­nger på bruktbiler som er blitt omregistre­rt ved Arendal trafi
NYTT ERSTATNING­SKRAV: Det har versert falske salgsmeldi­nger på bruktbiler som er blitt omregistre­rt ved Arendal trafi

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway