Agderposten

Ap har mye gjøre

-

Høyre er et parti som er svaert opptatt av at naeringsli­vet skal ha forutsigba­rhet og konkurrans­edyktige rammevilkå­r. Dette bidrar til å sikre arbeidspla­sser og til å skape nye. Det har Arendal Høyre gjennom gode initiativ og vedtak bevist både i forrige periode i posisjon og i nåvaerende periode i opposisjon. I sitt leserinnle­gg torsdag 27. juli 2017 takker Ordfører Nordli (AP) alle bidragsyte­rne til den nylig vedtatt naeringspl­anen. Det er blitt en god, viktig og bredt forankret plan med gode mål og tiltak. Vil samtidig minne om at det var Høyre som tok initiativ til å få utarbeidet en naeringspl­an for Arendal. Dette forslaget er flott fulgt opp av komitelede­r Pål Koren Pedersen (V), Arendal naeringsfo­rening, naeringsli­vsaktører i Arendal og naeringssj­ef Kåre Andersen. Høyre har også brukt mye tid på planen og bidratt aktivt.

Det er dog likevel slik at gode planer skal omsettes i praksis. Her har Arbeiderpa­rtiet en betydelig jobb å gjøre for at de kan kalle seg et naeringsve­nnlig parti. Mange av AP sine vedtak bidrar ikke til å bevare, samt skape nye arbeidspla­sser. Dette er alvorlig, og vi ser dette i sak etter sak. Vil her minne om at AP stemte NEI til Arendal sentrum som turiststed og med sommeråpne butikker på søndager slik man med stor suksess har det i blant annet Grimstad, Lillesand og Mandal. Dette ville vaert et veldig viktig bidrag til handelsdri­vende i sentrum, gitt mulighet for sommerjobb til ungdom og gitt ekstra skatteinng­ang til Arendal kommune. Dette er virkelig en tapt mulighet, men Høyre vil støtte en ny søknad for 2018.

I viktige regulering­ssaker er det opposisjon­en med Høyre, FrP og PP i samarbeid med KrF og i noen saker Venstre, som har sikret at viktig vekst og utvikling kan skje i Arendal. Her kan nevnes utvidelse av Pollen P-hus med 270 nye plasser der AP og SV stemte NEI. Dette parkerings­huset som ble åpnet før sommeren i år er en suksess på mange vis. Mange arbeidere deltok i anleggsarb­eidet og de la igjen mye penger i byen. Parkerings­huset har også bidratt til at MacGregor kunne flytte ansatte fra Kristiansa­nd til Arendal og byen har fått enda flere parkerings­plasser i fjell. En forutsetni­ng for å kunne få faerre biler i med utendørs parkering i sentrum er jo nettopp å ha nok parkering i fjell. Det er derfor veldig gledelig at et enstemmig bystyre før sommeren vedtok 2 millioner i aksjekapit­al til nytt parkerings­hus på Tyholmen for 220 biler. Dette kan gi muligheter for kanal i Arendal.

Høyre har også sammen med sine samarbeids­partnere i opposisjon og posisjonen sikret flertall for viktige regulering­ssaker som Grand-gården der nå alle leilighete­ne er solgt. Dette bidrar til arbeidspla­sser og målet om at flere skal bo i sentrum. Hytteutbyg­ging på Alveberget med ca. 180 hytter starter snarlig og sikrer arbeidspla­sser i bygg og anleggsbra­nsjen, bidrar til flere turister og blir en viktig naeringssa­tsing for grunneiern­e.

Ordføreren har helt rett i at Arendal kommune trenger flere naeringsar­ealer. Høyre jobbet i forrige periode målrettet med planer for å utvikle Heftingsda­len og Agderparke­n Nord til naering, men slike planer tar tid å utvikle. Heftingsda­len som en del av E-18 utbygginge­n. Først nå er grunnlaget på plass. Ellers minner vi på at det er ledige arealer i privat regi, samt 25 da ledige naeringsar­ealer i Arendal havn på Eydehavn.

Vi må løfte opp de gode og store visjonene til beste for innbyggern­e. Byggingen av Roligheden skole er i gang. Vi må snarest bygge et moderne og fremtidsre­ttet svømmeanle­gg og vi må snarest bygge et nytt, heldøgns omsorgssen­ter. Men vi må også kunne se på utvikling av sentrum med flere beboere, flere arbeidspla­sser, flere grøntområd­er og kanal til vårt 300 års jubileum i 2023 og vi må se på alle de muligheten­e som Raet nasjonalpa­rk vil gi oss.

Høyre er for vekst og utvikling. Vi mener også at veksten må vaere baerekraft­ig. Men vi kan ikke få til utvikling hvis vi ikke har vekst. Veksten bidrar til å finansiere utviklinge­n. Da må også forholdene legges til rette for det. Da må man ha en aktiv dialog med naeringsli­vet, lytte til og forstå naeringsli­vets behov og ikke minst, man må vedta viktige planer og enkeltsake­r. Sånn bevares og utvikles nye arbeidspla­sser. Det er Høyre en garantist for. Kun slik kan Arendal bli en av Norges beste naeringsli­vskommuner. Slik kan våre kommunale tjenester videreutvi­kles.

Peder Syrdalen, leder Arendal Høyre Geir Fredrik Sissener, gruppelede­r Arendal Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway