Agderposten

Ta vare på kjaeledyra

-

Ny sommer betyr ny høysesong for dumping av kjaeledyr. I mangel på andre løsninger er det mange som avliver eller dumper kjaeledyre­ne sine før de drar på ferie. Hvert år blir tusenvis av katter, hunder, kaniner og marsvin etterlatt. Det fører til lidelse, sult, og ofte død hos dyrene.

Mange flinke frivillige bruker ferien sin på å fange inn og hjelpe dyr som dumpes om sommeren. Det er flott at folk hjelper dyr i nød, men dessverre er det flere dyr som trenger hjelp, enn det er kapasitet til å hjelpe. Dagens sentre for hjemløse kjaeledyr strekker ikke til, og derfor vil Miljøparti­et De Grønne etablere og støtte flere slike sentre i de største byene.

Å dumpe kjaeledyr i villmark, søppelbøtt­er eller andre steder er en brutal bruk-og kast kultur som strider mot dyrevelfer­dssloven. Dessverre blir anmeldelse­r av dyrevernsk­riminalite­t nedpriorit­ert og ofte henlagt. At grov dyremishan­dling forblir ustraffet, er en skam.

Dyremishan­dling burde straffes, men dessverre er dette saker som ikke prioritere­s nok av politiet. Vi er fornøyde med at regjeringe­n fikk på plass en prøveordni­ng med dyrepoliti i SørTrøndel­ag, men det kan ikke stoppe med prøveprosj­ekter i noen få fylker. Miljøparti­et De Grønne ønsker en permanent ordning i hele landet, for å sikre et effektivt rettsvern for dyr. Ta vare på dyrene. Stem Grønt i september! Josefine Gjerde Leder i Grønn Ungdom Aust-Agder Ungdomskan­didat for Miljøparti­et De Grønne Aust-Agder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway