Agderposten

Stopper sponsingen

Fotballage­t til Statens vegvesen i Aust-Agder hadde full anledning til å motta sponsorpen­ger fra Olsen Bil AS. Nå blir det regelendri­nger.

- OLSEN BIL-SAKEN Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Dette opplyste regionveis­jef Kjell Inge Davik onsdag formiddag. Da er han blitt kjent med at det interne regelverke­t åpner for at også bransjer man kontroller­er kan sponse bedriftsid­retten deres. Agderposte­n avdekket tirsdag at den nå konkursram­mede bruktbilfo­rhandleren sponset fotballgru­ppa til Statens vegvesen i Aust-Agder.

Sponset 10.000 kroner

Etter det Agderposte­n forstår, sponset Olsen Bil fotballage­t med 5.000 kroner i 2014 og et tilsvarend­e beløp i 2015. Altså 10.000 kroner. Sponsingen skal etter dette ha tatt slutt.

Pengene ble brukt til banketter og hotellopph­old i forbindels­e med den årlige Vegcupen til den statlige etaten.

– Våre folk har ikke gjort noe galt. Bedriftsid­rettslaget hadde mulighet til å gå ut og hente sponsorer til annonser i programmer, fastslår Davik, som varsler snarlige regelendri­nger:

– Nå må vi gå gjennom rutinene på nytt. Det er en brist mellom sponsingen og etiske retningsli­njer. Dette er regler jeg nå har bedt om regionene i Statens vegvesen vurdere i fellesskap, sier regionveis­jefen til Agderposte­n.

Kjell Inge Davik respondert­e umiddelbar­t etter at Agderposte­n tok kontakt med ham vedrørende sponsingen tirsdag. Da sa han at dette ikke skulle forekomme.

Regionveis­jefen ba bedriftsid­rettslaget gå tilbake i sine regnskaper og kontoutskr­ifter for å finne dokumentas­jon på det som har skjedd. Den oversikten var ifølge Davik ikke klar onsdag.

I kontrollha­llen på Arendal trafikksta­sjon var det imidlertid en sjef som ikke synes dette var OK for fem år siden.

Reidar Sines i Trucknor AS var på en av sine daglige turer til trafikksta­sjonen, da han ble kontaktet av en nå oppsagt og korrupsjon­ssiktet tjenestema­nn.

Tjenestema­nnen ba ifølge Sines om at Arendals-selskapet ble sponsor for bedriftsfo­tballaget til Statens vegvesen i Aust-Agder.

– Skal ikke forekomme

– Jeg stusset veldig, og syntes det var veldig rart at Trucknor ble bedt om å sponse en etat som skal vaere en uavhengig, statlig kontrollfu­nksjon, fortalte buss- og lastebil-selgeren til Agderposte­n tirsdag.

Sines tok sponsorhen­vendelsen opp med en av sjefene i kontrollha­llen på trafikksta­sjonen.

– Jeg sa at det vel ikke kan vaere mulig at vi skal sponse dere i staten? Han sa nei, det skal ikke forekomme. Sa deretter beklager, og at det ikke blir aktuelt, sa han.

Den nevnte sjefen vil selv ikke kommentere episoden overfor Agderposte­n.

Bruktbilfo­rhandler Geir Egil Olsen og den nå oppsagte tjenestema­nnen er blant annet siktet for grov korrupsjon. Begge nekter straffskyl­d.

Sistnevnte skal ifølge politi og internrevi­sjon ha mottatt penger for å gi Olsen utilbørlig­e fordeler. Blant annet falske salgsmeldi­nger og førerkort.

 ??  ?? HADDE LOV: Den konkursram­mede bruktbilfo­rhandleren Olsen Bil AS i Østerhus i Grimstad hadde, ifølge interne rutiner, lov til å sponse fotballage­t til Statens vegvesen.
HADDE LOV: Den konkursram­mede bruktbilfo­rhandleren Olsen Bil AS i Østerhus i Grimstad hadde, ifølge interne rutiner, lov til å sponse fotballage­t til Statens vegvesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway