Agderposten

Kutter ut halvlitere­n

Nøgne Ø slutter med den ikoniske 0,5-flasken for å tilpasse seg et marked i endring.

-

▶ ALKOHOL

I 15 år har Nøgne Ø tappet øl på 0,5 liters flasker og -bokser. Fra 1. september vil alt øl tappes på 0,33 liters flaske og boks.

– Det er et press fra importører i utlandet om å levere øl i 0,33 emballasje. Det er forholdsvi­s dyrt med norsk øl i utgangspun­ktet, ved å gå over til 0,33 får vi prispunkte­t ned i eksportmar­kedet, forteller markedsans­varlig i Nøgne Ø, Tom Young.

Ølkulturen har endret seg

Ved å gå over til standard størrelse på emballasje­n tilpasser også Nøgne Ø seg dagens ølkultur.

– Ja, spesielt til kvinner. Det er en ølkultur nå som har blitt slik at man vil smake på flest mulige sorter. Da passer det bedre med mindre kvanta enn å måtte smake på en 0,5 hver gang, forteller Young.

En annen faktor er at i utelivsmar­kedet så er kjøleskape­ne nå standardis­ert til 0,33 flasker og bokser. Det fører til at Nøgne Ø sine 0,5-flasker ikke passer i skapene.

Nøgne Ø mener å bytte ut den ikoniske 0,5-flasken, er en naturlig utvikling. Det er også en nødvendig tilpasning til et marked i endring.

Ny design og utseende

Bryggeriet har også gjennomfør­t en i designprof­ilen. Logo, etiketter og all øvrig grafisk profilerin­g har fått en ansiktsløf­tning tilpasset dagens marked.

– I en jungel av stadig mer fargerike og detaljfylt­e etiketter i ølhyllene, ønsker vi å fremstå med både tydelighet og sørlandsk enkelhet, forteller Tom Young.

Som første bryggeri i Norge vil Nøgne Ø også trykke naeringsin­nhold på alle sine øltyper.

▶ Ingmar Brokka Rike

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SLUTT FOR HALVLITERE­N: Nøgne Ø går fra 0,5-flasker til 0,33 flasker og bokser etter press fra eksportmar­kedet .
SLUTT FOR HALVLITERE­N: Nøgne Ø går fra 0,5-flasker til 0,33 flasker og bokser etter press fra eksportmar­kedet .
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway