Agderposten

Desperat leting etter overlevend­e

Med bare nevene graver redningsar­beidere og frivillige etter overlevend­e under ruinene i Mexico by. Om lag 250 personer er bekreftet døde etter jordskjelv­et.

-

Alle vet at de kjemper en kamp mot klokka. Det haster med å finne folk som fortsatt er i live under bygningsma­ssene.

Titalls bygninger raste sammen i den mexicanske hovedstade­n da jordskjelv­et med en styrke på 7,1 rammet tirsdag ettermidda­g. I løpet av natten er 248 mennesker bekreftet omkommet, blant dem 117 i Mexico by og 72 i delstaten Morelos. Tallet er ventet å stige.

På 38-årsdagen

Jordskjelv­et rammet på 32-årsdagen for det store jordskjelv­et som i 1985 tok livet av tusenvis av mennesker, noe som for mange bidrar til å gjøre tirsdagens naturkatas­trofe enda mer uhyggelig. Bare timer før hadde folk rundt omkring i landet deltatt i en jordskjelv­øvelse.

Natt til onsdag fortsatte redningsar­beidere å grave seg nedover i de støvete ruinhaugen­e. 50–60 mennesker ble trukket levende ut, flere av dem med store skader, andre nesten bevisstløs­e.

Skoleeleve­r omkom

Folk er blitt bedt om å vaere stille slik at man bedre skal kunne høre rop om hjelp.

En av de mest dramatiske redningsop­erasjonene pågår ved en barne- og ungdomssko­le sør i hovedstade­n, der 21 barn og fire voksne var bekreftet omkommet sent tirsdag kveld. Skolen ble på få sekunder forvandlet til en haug med store betongplat­er klasket oppå hverandre.

En frivillig redningsar­beider greide å krype inn gjennom en sprekk og inn i det som hadde vaert et klasserom, men han fant kun omkomne.

30 barn og åtte voksne er fortsatt savnet, og fortvilte foreldre har samlet seg utenfor i håp om at barna deres skal bli funnet i live. Det har kommet meldinger om at to familier skal ha fått meldinger på WhatsApp fra døtre som befinner seg inne i ruinene, men dette er ikke bekreftet.

Bare i hovedstade­n raste bygninger sammen på 44 ulike steder, opplyser ordfører Miguel Angel Mancera. Mange av områdene er svaert tett befolket.

(NTB-AP-AFP)

 ?? FOTO: CARLOS RODRIGUEZ, AP, NTB SCANPIX ?? HARDT RAMMET: Byen Jojutla i delstaten Morelos ble hardt rammet av jordskjelv­et.
FOTO: CARLOS RODRIGUEZ, AP, NTB SCANPIX HARDT RAMMET: Byen Jojutla i delstaten Morelos ble hardt rammet av jordskjelv­et.
 ??  ?? BLE EVAKUERT: Flere pasienter måtte evakueres fra et sykehus i Mexico by som
BLE EVAKUERT: Flere pasienter måtte evakueres fra et sykehus i Mexico by som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway