Agderposten

Her er neste års nye elbiler

Fortsatt vil det ta noen år før det virkelig store elbilutval­get er på plass, men det kommer noen nye modeller neste år. Norske kunder står allerede i kø.

-

Mest omtalt er trolig Tesla Model 3, en mellomstor bil som har mange hundre tusen reservasjo­nsholdere verden over.

Audi kommer med sin første elbil, kalt e-tron.

– Foreløpig har vi ikke mer konkret informasjo­n utover at bilen kommer i 2018, sier Øyvind Rognlien Skovli, hos Audi i Norge.

Tre SUVer

Audi e-tron har en batterikap­asitet på 95 kWh og skal ha en rekkevidde på mer enn 50 mil. Det er en ganske stor SUV, med mye krefter. Effekten skal tilsvare 435 hestekreft­er, og null til hundre tar 4,6 sekunder. 2500 har reservert bilen.

Jaguars første elbil er også en SUV, med planlagt lansering i andre halvår av 2018.

– Per nå har 850 personer betalt reservasjo­nsbeløp på kr 10.000 for å sikre seg tid- lig levering, sier Jacob Moer Aanonsen, salgssjef for Jaguar Land Rover i Norge.

Hyundai har den elektriske Ioniq på markedet allerede, og neste år utvider de med den kompakte SUV-en Kona.

– Den kommer som elbil til sommeren. Den vil komme med to forskjelli­ge batteripak­ker, og det er grunn til å anta at den største skal klare over 50 mil. Vi har over 2000 personer som har meldt seg som interessen­ter på nettet allerede, sier Morten Brusletto, PR-sjef hos den norske importøren.

Markedsled­eren

Nissan Leaf ble introduser­t på det norske markedet i 2011, og har rundet 35.000 leveringer, noe som gjør den til den mest solgte elbilen gjennom tidene i Norge. I mars starter leveringen­e av den helt nye generasjon­en. Nye Leaf har et batteri på 40 kWh, en økning på 30 prosent, mens rekkevidde­n skal vaere 50 prosent bedre, vel 35 mil målt i NEDC-standarden. Ved introduksj­onen vil bilen koste 283.900 kroner.

▶ Morten Abrahamsen, NTB

 ??  ?? POTENSIAL: Hyundai sin nye modell, Kona, vil også komme som elbil, i to versjoner og en rekkevidde på 50 mil.
POTENSIAL: Hyundai sin nye modell, Kona, vil også komme som elbil, i to versjoner og en rekkevidde på 50 mil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway