Agderposten

En på trynet og rettut av cupen

Kenny Ekman fikk en på trynet av Mihael Gorensek tidlig. Det skulle bare vaere en forsmak på hva som skulle komme.

-

Dramaet startet tidlig i kampen da ØIF Arendal tapte 32-35 og røk hodestups ut av cupen for Runar hjemme i Sør Amfi onsdag kveld. Bare 5,17 minutter var spilt da Kenny Ekman gikk i bakken etter en duell med Mihael Gorensek.

– Jeg får en albue av ham. Det er slikt som skjer i håndball, sier ØIF Arendals svenske forsvarssj­ef.

Et svakt ØIF-lag slet veldig bakover på banen mot det hardtsatse­nde Runar-laget, som spiller i 1. divisjon.

Gorensek fikk direkte rødt kort etter episoden med Ekman, men Runar klarte seg godt uten ham resten av kampen.

– Tom for ord

For det ØIF Arendal leverte hjemme i Sør Amfi denne kvelden, det var langt under pari. Cupeventyr­et tok slutt etter en meget svak defensiv forestilli­ng, der laget ble stående med minimalt med målvaktsre­dninger. I motsatt ende sto Joachim Christense­n en god kamp. Det var forskjelle­n på lagene.

– Egentlig er jeg tom for ord. Dette er så vanvittig kjipt, men det er bare å gratulere Runar som kommer hit og tar skalpen vår, sukker en oppgitt Ekman.

– Tror du det direkte røde kortet i situasjone­n med deg og Gorensek var med på å oppildne Runar?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi kan bare takke oss selv for dette. Det er vi som ikke presterer i dag, slår han fast.

ØIFs forsvarssj­ef er beinhard på at det ØIF leverer langt fra er godt nok.

– Det vi leverer er elendig, konkludere­r han.

Fortjent

En gjeng med svaert skuffede ØIF-spillere deppet etter at tapet var et faktum. Runar, som i forrige runde sendte Falk ut av cupen, vant fullt fortjent. Det mener også Laurits Rannekleiv.

– Det er ikke så mye å si om dette. Vi taper fortjent. Nå er vi alle veldig skuffet, sier han. – Hvorfor skjer dette i dag? – Vi er ikke der vi skal vaere. Oppladning­en har vaert god, men i dag funket det bare ikke. Det blir for mye feil, noe som har vaert en gjenganger i det siste, sier en oppgitt Rannekleiv.

På vegne av resten av laget legger han seg flat etter tapet.

– Dette er så kjedelig for alle som kom hit for å følge oss. Vi presterer ikke og gir dem ikke det de vil ha. Da er det bare å legge seg flat, sier han.

Strekspill­eren lover at ØIFguttene skal komme sterkere tilbake etter den pinlige cupexiten.

– Det er en uke til kamp. Vi skal slå tilbake så det synger. Det er ikke slik vi vil fremstå, forteller Rannekleiv.

Mer drama

Det var ikke bare Kenny Ekman som var involvert i dramatiske situasjone­r i 4. rundekampe­n. Også Josip Vidovic var involvert i en situasjon som ble diskutert av mange. Neste drama kom på stillingen 7-8 etter 17,49. Da løp Josip Vidovic gjennom Runar-forsvaret og ble stygt taklet av Andre Christians­en. Han ble liggende, men kom seg opp etter et minutt på parketten. Det endte med sjumeter for ØIF og Runars fjerde tominutter så langt. Sondre Paulsen misset straffen.

ØIF lå under 12-14 ved pause. Åsmund Strat fikk sjansen i mål for ØIF, men fikk lite til. Han ble erstattet av Marcus Evensen, som fikk noen redninger, men klarte ikke utfordre Joachim Christense­n i målvaktsdu­ellen.

Etter bare minuttet av andre omgang var Runar tre mål foran. Men ØIF klarte å kjempe seg tilbake og opp til 20-20, men da var det også stopp for hjemmelage­t.

For mens Runar satte sine muligheter, begynte ØIF igjen å misse på sine. ØIF kom seg aldri opp på siden igjen, og da gjestene i løpet av et par minutter økte fra et til fem måls ledelse i løpet av de siste ti minuttene, var kampen i realiteten kjørt. ØIF klarte bare å hente inn to av målene, dermed er cupeventyr­et over for denne gangen.

??  ?? SLAGET I SØR AMFI: Mihael Gorensek setter albuen i ansiktet på Kenny Ekman. Han fikk direkte rødt kort for episoden,
 ??  ?? SKUFFET: Målvaktene Åsmund Strat og Marcus Evensen måtte skuffet konstatere cupexit.