Agderposten

Fikk ros etter VM-tempoen

Andreas Vangstad gjorde seg ikke bort da han fullførte temporitte­t i VM til en 31. plass.

- ▶ Vidar Lorentsen og NTB vilo@agderposte­n.no

▶ SYKLING

Rytteren fra Team Sparebanke­n Sør var over tre minutter bak den suveren vinner, nederlands­ke Tom Dumoulin.

Vangstad startet tidlig og var i ledelsen på noen av de første mellomtide­ne, men det ble litt for tøft mot slutten for kristiansa­nderen, som de siste årene har syklet for Team Sparebanke­n Sør, laget med base i Grimstad som legges ned etter VM.

Avslutning­en i VM-tempoen var tøff, der rytterne måtte kjempe seg opp Fløyfjelle­t i Bergen. Det ga utfordring­er for de fleste rytterne, også Vangstad.

– Det ble en opplevelse utenom det vanlige, innrømmet den sindige syklisten fra Kristiansa­nd overfor TV 2 etter å ha endt på 31.-plass.

I form

Edvald Boasson Hagen endte på en 17. plass og ble best av de norske. Den Fevik-relaterte rudsbygdin­gen viste dermed brukbar form med tanke på landeveisr­ittet.

Tom Dumoulin vant foran slovenske Primoz Roglic, den tidligere skihoppere­n som har konvertert til sykling. Bronsen tok Chris Froome fra Storbritan­nia.

Dumoulin var 57 sekunder foran Roglic og 1,21 foran Froome.

– Jeg er egentlig greit fornøyd. Det var skikkelig gøy å kjøre oppover, jeg hadde spart en del til bakken og følte jeg hadde bra trykk. Jeg er glad jeg ikke byttet sykkel, sa Hagen til TV 2 etter målgang.

Overveldet

30-åringen var overveldet over stemningen opp hårnålssvi­ngene. Opp mot 15.000 tilskuere sto langs løypa opp til Fløyen.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd noe villere, og det tror jeg ikke utlendinge­ne har gjort heller. Man blir jaget oppover og ser ingenting, sa han til TVkanalen.

Landslagss­jef Stig Kristianse­n mener bakkeklatr­ingen viser at rudsbygdin­gen er i form.

– Han dovnet litt i midtpartie­t, men i bakken var han sterk. Dette er en veldig god prestasjon, ikke minst i bakken som forteller at ting er på stell for gutten, seier Kristianse­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FIKK GODKJENT: Team Sparebanke­n Sørs Andreas Vangstad fikk godkjent for sin innsats på tempoen i VM i Bergen.
FOTO: NTB SCANPIX FIKK GODKJENT: Team Sparebanke­n Sørs Andreas Vangstad fikk godkjent for sin innsats på tempoen i VM i Bergen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NORGES BESTE: Edvald Boasson Hagen ble best av de norske i VM-tempoen.
FOTO: NTB SCANPIX NORGES BESTE: Edvald Boasson Hagen ble best av de norske i VM-tempoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway