Agderposten

Vil ha varsler om trafikkfel­ler

-

▶ GRIMSTAD: – Må du ferdes på en trafikkfar­lig vei? Krysse veien på et skummelt sted? Eller er gaten din mørk og utrygg? Meld fra til oss, så vil vi prøve å hjelpe.

Det sier generalsek­retaer Elisabeth Fjellvang Kristoffer­sen i MA - rusfri trafikk.

Hun ønsker publikums hjelp til å kartlegge trafikkfel­lene i Grimstad-området.

I forbindels­e med den internasjo­nale Edwarddage­n på torsdag, ønsker organisasj­onen å få alle trafikante­r til å tenke på egen og andres atferd og sikkerhet i trafikken.

– Det handler om hvilke farer man kan utsette seg selv og andre for. I 2016 omkom 135 mennesker i trafikken i Norge, og nesten 700 ble hardt skadd. Selv om tallet stadig har sunket de siste årene, er det fremdeles altfor høyt. Både ruskjøring, høy fart, manglende bruk av bilbelte og farlige trafikkfel­ler er vanlige årsaker til mange av ulykkene.

– Vi jobber mye med holdningen til alkohol og rus i trafikken, men denne gangen tar vi også utgangspun­kt i trafikkfel­lene i naerområde­t til folk, forklarer Fjellvang Kristoffer­sen i en pressemeld­ing. Edward-dagen, 21. september, er den europeiske markerings­dagen for null drepte i trafikken, og prosjekt Edward er et initiativ fra TISPOL, det europeiske trafikkpol­itinettver­ket. Formålet er å få trafikante­r i hele Europa til å tenke trafikksik­kerhet. Derfor blir det aksjon på Circle K, Grimstad store deler av dagen.

– Vi håper folk besøker oss på stand for å slå av en prat om trafikksik­kerhet, og melde fra dersom de kjenner til trafikkfar­lige forhold, sier leder for Aust-Agder avdeling av MA, Frank Olsen.

På standen vil de besøkende få med seg et trafikksik­kerhetsløf­te som en påminnelse om hva som er viktig å tenke på når man er ute i trafikken.

Frank Olsen forteller at lokalavdel­ingen av MA vil undersøke alle saker som meldes inn og avgjøre om det skal bringes videre til rette instans, det vaere seg kommunen for kommunale veier, eller Statens vegvesen for forhold som gjelder fylkesveie­r.

Trafikkfel­ler kan også meldes på MA - rusfri trafikk sine hjemmeside­r, opplyser Frank Olsen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway