Agderposten

Skuffet over resultatet i VM

De norske 23-syklistene var med å prege VM på hjemmebane.

-

▶ SYKLING

De var ute etter gullet, men endte opp med granbar med Anders Skaarseth som beste på 10.-plass.

Norge hadde tittelfors­vareren i Kristoffer Halvorsen fra Kristiansa­nd, men han måtte slippe i den siste bakken.

– Vi kom hit for å kjempe om medaljer. Det gjorde vi, men fikk ingenting, sa landslagss­jef Stig Kristianse­n til NTB.

Det kunne virke som de seks norske syklistene brukte mye krefter med å holde tempoet oppe i hovedfelte­t etter at en gruppe ryttere fikk stikke av tidlig. De fikk aldri noe større forsprang enn 2.40 minutter på grunn av nordmennen­es jobb i hovedfelte­t.

Tok ansvar

– Vi tok tidlig ansvar. Det hang litt sammen med at vi hadde regjerende mester og at vi var seks mann på start. Det var litt sånn følelsesme­ssig innledning­svis i feltet, sa Kristianse­n.

– Vi kastet ikke alle pinnene på bålet selv om vi satt med alle mann i front av feltet til å begynne med. Jeg synes vi kom fint gjennom alle de våte og glatte partiene i periodene det regnet. Vi unngikk velt og punktering­er. Vi fikk egentlig en billig reise, og Doffen (Kristoffer Halvorsen) hadde egentlig den støtten han trengte da han falt av.

Tittelfors­varer Halvorsen måtte slippe feltet på siste runde.

– En stor skuffelse. Målet var å vinne, når ikke det går, er det skuffende. Løypen var for hard. Jeg har aldri vaert i bedre form og gjorde alt jeg kunne, sa han til TV2.

Han endte på 85. plass, 6,23 minutter bak vinneren, franske Benoit Cosnefoi, som sammen med sølvvinner Lennard Kämna fra Tyskland stakk i et brudd på den siste runden, et brudd som holdt til mål.

Danske Michael Svendsgaar­d vant spurten om tredjeplas­sen.

Ikke nok

– Vi må erkjenne at han ikke var sterk nok, og dessverre holdt ikke bruddet til Rasmus Tiller lenger. Det ville vaert en fantastisk mulighet for ham, slo Kristianse­n fast.

– Hva laerte du av at feltet ikke klarte å ta inn de 19 sekundene som Lennard Kämna hadde på toppen av den siste bakken?

– De som gikk i den siste bakken var de sterkeste rytterne. De sterkeste er de vanskeligs­te å kjøre inn. Det var ingen lag som hadde nok mann til å nøytralise­re det bruddet. Kanskje proffene med ni mann på de beste lagene kan klare å gjøre det, spådde Kristianse­n. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NÅDDE IKKE OPP: Kristoffer Halvorsen nådde ikke opp under VM på hjemmebane, og klarte dermed ikke å forsvare VM-tittelen i U23-klassen fra i fjor. – Løypen ble for hard, sa han til TV2.
FOTO: NTB SCANPIX NÅDDE IKKE OPP: Kristoffer Halvorsen nådde ikke opp under VM på hjemmebane, og klarte dermed ikke å forsvare VM-tittelen i U23-klassen fra i fjor. – Løypen ble for hard, sa han til TV2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway