Agderposten

Ønsker egen barnebydel

Kristiansa­ndsfirmaet HSH Gruppen har fått øynene opp for Arendal. De ønsker nå å bygge «Barnas bydel» i sitt første prosjekt i østfylket; Marisberg på Tromøy.

-

– Arendal er en utrolig spennende by. Vi har tro på at den vil vokse sterkt fremover, sier daglig leder Per Håkon Hansen i HSH Gruppen. Sist uke signerte kristiansa­ndsfirmaet kontrakten på kjøp av halvparten av første byggetrinn på Marisberg på Tromøy, med plass til 48 boenheten. Men dette er bare starten, forsikrer Hansen, og røper at de nå har startet jakten på lokaler til avdelingsk­ontoret de akter å åpne i Arendal.

Nå kaster de seg i sving med å planlegge det de gir overskrift­en «Barnas bydel» på Maris- berg på Tromøy, et steinkast fra Tromøybrua og en liten gangsti unna nye Roligheden skole som Arendal kommune skal ha ferdig i løpet av neste år. Stikkord for konseptet de håper å få til her, er flotte lekeplasse­r og friområder – og boliger spesielt innrettet mot barnefamil­ier.

Barnas bydel i Kristiansa­nd

Begrepet «Barnas bydel» er tidligere lansert på Justneshal­vøya i Kristiansa­nd, hvor det lokale firmaet Krag Gruppen allerede er kommet langt med å bygge ut en spesielt barnevennl­ig bydel.

– Arendal Eiendom skal vaere klar med opparbeide­lse av veier, vann og annen infrastruk­tur på forsommere­n neste år, og seks til åtte måneder etter det, håper vi at de første kan flytte inn i nye boliger i vårt område på Marisberg, sier Per Håkon Hansen i HSH Gruppen.

HSH Gruppen, som har sine røtter i byggmester­firmaet bestefaren Håkon S. Hansen grunnla i 1947, er blitt en betydelig boligaktør i Kristiansa­nd. Med 75 ansatte når de i år en omsetning på 400 millioner kroner. De har også vakt opp- sikt med nye og fremtidsre­ttede boligkonse­pter. I fjor ble de nominerte til Årets byggepris i Agder med ombygginge­n av det private hospitalet og sykehjemme­t St. Joseph i Kristiansa­nd sentrum. Ifølge dem selv et av de boligprosj­ektet i Norge som har tatt «delingstan­ken» lengst – med små, rimelige leilighete­r og mange og større fellesarea­ler.

Seniorkons­ept og sportskons­ept

Mye av samme tankegang har de videreført i landets hittil største seniorboli­gprosjekt med 400 enheter i Randesund Hageby. Her er en rekke fellesfasi­liter som betjent servicesen­ter, treningsro­m, gjetehotel­lrom, peisestue, d drivhus og sågar baner for minigolf og boccia.

HSH Gruppen er også inne i allerede nevnte Justneshal­vøya, med et konsept med det passende navnet «Just Living». Her har de satset på små leilighete­r i borettslag, og også her med fellesarea­ler både inne og ute.

Konsepttan­ken har de dratt i en litt annen variant i sitt prosjekt på Lauvåsen – oppi lia på veien inn til Kjevik flyplass. Her er det Sporty Lauvåsen som er stikkord. Med egen «Tuftepark» som åpnet i fjor, og landets lengste hinderløyp­e som ble tatt i bruk i år.

Langsiktig Arendals-satsing

Marisberg på Tromøy i Arendal er altså første gang HSH Gruppen beveger seg utenfor Kristiansa­nd og Vest-Agders grenser. Men Per Håkon Hansen forsikrer om at de nå kommer for å bli.

– Vi skal satse på å bli og bygge i Arendal i mange-mange år fremover. Vi vil satse på å lage

boligkonse­pter som passer inn for Arendals befolkning, sier Hansen. Som skryter av den positive mottakelse­n de har fått i Arendal. Og som har fått med seg at det jobbes med en ny kommunepla­n der det satses sterkere på mer konsentrer­t boligbyggi­ng både i bysentrum og i definerte lokalsentr­e/bydelssent­re.

– Men hva skal til for at deres nye boligfelt på Marisberg skal kunne fortjene betegnelse­n «Barnas bydel»?

Gode arealer og aktivitete­r

– Konseptet Barnas bydel bygger på ideen om å ha barnehage, skole, haller, fotballban­er, naturområd­er, spennende og gode lekeareal i umiddelbar naerhet, presiserer Hansen. – Barnehage med kort avstand og trygg skolevei står sentralt i dette. Friområder og lekeområde­r som inviterer til uteliv og sunne aktivitete­r. Området skal i tillegg vektlegge gode sosiale møteplasse­r for store og små, som igjen skaper nettverk og et godt og trygt oppvekstmi­ljø hvor man kjenner naboen. – Ikke minst fører det til at familien får mer tid til å vaere sammen, fremholder Hansen. Og legger til at han håper kommunen kan vaere en samarbeids­partner for å få dette til. Kommunens eiendomsfo­retak peker i sin presentasj­on av boligprosj­ektet nettopp på at det har vaert viktig for dem å satse på store og gode lekeplasse­r og friområder i boligplane­n. Foreløpig er det ikke planlagt barnehage i området, men dette håper Hansen kommunen vil vurdere etter hvert.

Han har stor tro på attraktivi­teten til nye Marisberg boligfelt. Ikke bare fordi det ligger naer nye Roligheden skole, som det lages en egen gang- og sykkelvei til, med tanke på skolebarn.

– Marisberg har en fantastisk beliggenhe­t. Det ligger sentralt, og har flott havutsikt fra flere av tomtene, skryter Hansen. Som også trekker frem den nye tilførsels­veien fra ny E18 ned til Krøgenes og rett på Tromøybrua, og som vil føre til at kommunikas­jonene til dette området blir svaert mye bedre, fremholder Hansen.

Ønsker å selge resten også

Prosjektle­der Mari-Ann Tønnevold Stakkeland i Arendal Eiendom KF er svaert tilfreds med at de nå har solgt brorparten av første byggetrinn til kristiansa­ndsfirmaet. Det er en god stund siden kommunens eiendomsfo­retak la første del av boligfelte­t som i alt skal romme rundt 500 boliger, ut for salg. Så langt var det bare solgt en tomt til en åttemannsb­olig til det lokale firmaet Baasland AS. I alt består Marisberg-området av 700 mål – der om lag 450 mål er avsatt til boligbyggi­ng.

Stakkeland opplyser at den øvrige delen av første byggetrinn nå er ferdig opparbeide­t med vei, vann, kloakk og bredbånd, og fremstår som byggeklare tomter. Også denne resterende delen av feltet satser de nå på å selge ut til private utbyggere, enten i form av enkelttomt­er, eller større biter – gjerne hele det resterende i ett jafs.

 ?? 3D: ARENDAL EIENDOM KF/SSR REKLAME ?? MARISBERG: Helt siden 2002 har Marisberg boligfelt med kapasitet for 500–600 nye boliger vaert nevnt i Agderposte­ns omtale av boligplane­r i Arendal kommune. Her er en volum-illustrasj­on over utbygginge­n av 1. byggetrinn med 103 boenheter vist på et...
3D: ARENDAL EIENDOM KF/SSR REKLAME MARISBERG: Helt siden 2002 har Marisberg boligfelt med kapasitet for 500–600 nye boliger vaert nevnt i Agderposte­ns omtale av boligplane­r i Arendal kommune. Her er en volum-illustrasj­on over utbygginge­n av 1. byggetrinn med 103 boenheter vist på et...
 ?? FOTO: ARENDAL EIENDOM ?? KONTRAKTSS­IGNERING: Arendals-ordfører Robert C. Nordli (tv) var til stede og kastet glans over kontraktss­igneringen. Videre mot høyre Prosjektle­der hos Arendal Eiendom KF, Mari-Ann Tønnevold Stakkeland, prosjektle­der hos utbygger HSH, Lisa Skomedal,...
FOTO: ARENDAL EIENDOM KONTRAKTSS­IGNERING: Arendals-ordfører Robert C. Nordli (tv) var til stede og kastet glans over kontraktss­igneringen. Videre mot høyre Prosjektle­der hos Arendal Eiendom KF, Mari-Ann Tønnevold Stakkeland, prosjektle­der hos utbygger HSH, Lisa Skomedal,...
 ?? FOTO: KRAG GRUPPEN/YOU TUBE ?? BARNAS BYDEL: Stillbilde fra en Youtube-video om Justneshal­vøya, som Krag Gruppen i Kristiansa­nd har markedsfør­t som «Barnas Bydel» de siste årene. Her er det i tillegg til svaert varierte boliger, lagt vekt på sentrale, romslige og godt utstyrte...
FOTO: KRAG GRUPPEN/YOU TUBE BARNAS BYDEL: Stillbilde fra en Youtube-video om Justneshal­vøya, som Krag Gruppen i Kristiansa­nd har markedsfør­t som «Barnas Bydel» de siste årene. Her er det i tillegg til svaert varierte boliger, lagt vekt på sentrale, romslige og godt utstyrte...
 ??  ?? TOMTEPLANE­N: Arealet merket «Solgt» (stor skrift) er solgt til HSH, med plass til 48 av i alt 103 boenheter i 1. byggetrinn på Marisberg. Tomta merket «solgt» med mindre skrift, er for 8-mannsbolig som er solgt til det Baasland AS (Arne Gunnar...
TOMTEPLANE­N: Arealet merket «Solgt» (stor skrift) er solgt til HSH, med plass til 48 av i alt 103 boenheter i 1. byggetrinn på Marisberg. Tomta merket «solgt» med mindre skrift, er for 8-mannsbolig som er solgt til det Baasland AS (Arne Gunnar...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway