Agderposten

Uaktuelt med 50-metersbass­eng

Drømmen om et 50 meter stort langbaneba­sseng til en prislapp på 310 millioner kroner, kan skrinlegge­s. Et halvparten så stort basseng er mer realistisk – men ikke ennå.

- ▶ Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Det finnes noen få langbaneba­sseng i Norge, blant annet i Aquarama i Kristiansa­nd, og Aquarama sliter økonomisk. Vi bidrar gjerne med nytt svømmebass­eng i Arendal, men først må eiendomsfo­retaket jobbe med å finne ut hva vi trenger. Et 50 meter langt basseng kan brukes av flere brukergrup­per samtidig, men Arendals primaere behov er svømmeoppl­aering, sier ordfører Robert Cornels Nordli (Ap).

– Må samle informasjo­n

Basseng på størrelsen 25 x 15,5 og tilhørende opplaering­sbasseng på 12,5x8,5 meter med en samlet kostnad på 106 millioner kroner, kan vaere mer realistisk.

– Eiendomsfo­retaket må få arbeidsro til å jobbe med saken. Jeg vil se på alle alternativ­er., sier Nordli.

Høyre og Frp har i sine budsjettfo­rslag lagt inn midler til nytt svømmebass­eng. Høyre med 50 meters basseng til 27,5 millioner i løpet av fire år, men oppstart bygging i 2020. Frp med nytt, regionalt konkurrans­ebasseng til 137 millioner kroner i løpet av fire år.

– Behovet er stort, og vi må avdempe presset på dagens anlegg i et mer tidsriktig anlegg, lyder begrunnels­en i budsjettfo­rslaget til Frp.

– Behovet er prekaert

Arendal idrettsråd mener det er et prekaert behov for å fremskynde en ny svømmehall.

Rådmannen har nytt svømmeanle­gg på blokka over fremtidige investerin­ger, men først i 2023, påpeker Arendal idrettsråd. Organet, som består 62 klubber fra AustAgder, har vedtatt ny svømmehall på toppen av sin prioriteri­ngsliste nå.

– Det er prekaert behov for et nytt svømmeanle­gg i Arendal, og byggestart bør derfor fremskynde­s, skriver leder Idunn Thunberg Christense­n i et skriv som bystyret i Arendal også mottar i forbindels­e med budsjettbe­handlingen.

– Må ta ansvar

– Rådmannens budsjettfo­rslag avspeiler politiske bestilling­er og politiske vedtak over lang tid. Vi kjenner oss veldig godt igjen i rådmannens budsjett. Vi må holde kontroll på driftsutgi­ftene for å ha en sunn kommuneøko­nomi. Lysten til å legge alt mulig i potten er stor, men vi må ta ansvar, sier gruppelede­r Atle Svendal (Ap).

 ??  ?? OVER 50 ÅR: Svømmehall­en på Stinta ble bygget i 1966. De siste årene er den flere ganger blitt stengt. Store snømengder på taket og lekkasje har vaert to av grunnene. Arendal idrettsråd ha en ny hall av internasjo­nal standard som inneholder et...
OVER 50 ÅR: Svømmehall­en på Stinta ble bygget i 1966. De siste årene er den flere ganger blitt stengt. Store snømengder på taket og lekkasje har vaert to av grunnene. Arendal idrettsråd ha en ny hall av internasjo­nal standard som inneholder et...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway