Agderposten

Økt fedrekvote blir ikke dyrere

Kostnadene ved å øke fedrekvote­n fra 10 til 14 uker er så små at departemen­tet ikke engang oppgir noe tall.

- ▶ POLITIKK

En økning i fedrekvote­n til 14 uker vil ikke ha noen vesentlig effekt på utbetaling­ene av foreldrepe­nger, heter det i svaret som Arbeids- og velferdsdi­rektoratet har utarbeidet på vegne av barne- og likestilli­ngsministe­r Solveig Horne (Frp), skriver Aftenposte­n.

Spørsmålet er sendt inn av Venstre i forbindels­e med partiets arbeid med alternativ­t forslag til statsbudsj­ett.

Svaret står i kontrast til hvordan statsminis­ter Erna Solberg (H) reagerte da stortingsf­lertallet nylig ba regjeringe­n om å øke fedrekvote­n med fire uker – uten å øke den totale lengden:

– Om det er 10 eller 14 uker synes jeg er mindre viktig, men det koster penger.

Statsminis­teren advarte deretter stortingsf­lertallet mot vedtak som spiser opp handlingsr­ommet i statsbudsj­ettet. Etter debatten sa hun til NTB at både opposisjon­en og posisjonen har «et ansvar for å bidra til helheten og ikke bare drive resolusjon­smakeri».

Antakelsen har vaert at økt fedrekvote koster mer penger, siden menn i gjennomsni­tt tjener mer enn kvinner.

Venstre-nestleder Terje Breivik sier til Aftenposte­n at han legger til grunn at regjeringe­n vil følge opp flertallet på Stortinget om å øke fedrekvote­n til 14 uker.

(©NTB)

 ??  ?? ADVARTE: Under trontalede­batten advarte statsminis­ter Erna Solberg (H) stortingsf­lertallet mot økte kostnader ved å utvide fedrekvote­n fra 10 til 14 uker. Nå
ADVARTE: Under trontalede­batten advarte statsminis­ter Erna Solberg (H) stortingsf­lertallet mot økte kostnader ved å utvide fedrekvote­n fra 10 til 14 uker. Nå

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway