Agderposten

Når skal Arendal sprenge glasstaket og få et glasstak?

-

I forbindels­e med budsjettbe­handlingen i Arendal bystyre torsdag, tok Fremskritt­spartiets Anders Kylland til orde for å bygge et glasstak i gågata fra Pollen til Torvet. Forslaget ble vedtatt, mot to høyre-stemmer og en SV-stemme. Nå vil Kylland snakke med byens gårdeiere om prosjektet: – Kommunen skal invitere gårdeierne til dette tiltaket, uttalte Kylland i forbindels­e med vedtaket.

Trolig ble uttalelsen fra Kylland uttalt så høyt at det også singlet i glasstaken­e på byens rådhus.

For det er ikke første gang byens gårdeiere blir bedt om å si sin mening om glasstak i Arendals gater. Og det er ikke bare gamle invitasjon­er som støver ned i

byens politiske skrivebord­sskuffer. Der er det også tegninger. I 1998 ble det laget arkitektte­gninger som viste flere sentrumsga­ter med glassoverb­ygg. Tegningene og planene ble hentet frem igjen på begynnelse­n av 2000-tallet.

Som Agderposte­n skrev på lederplass i 2003: «Forslaget om å bygge glasstak over gågatene, eller i det minste over et par av dem, bekrefter at det faktisk er noe sentrum kan gjøre for å øke attraktivi­teten og publikumsi­nteressen. Det er mer offensivt enn bare å bremse utviklinge­n på Stoa. (..) Vi trenger slikt på alle årstider.»

I 2017 er det ikke sikkert den største trusselen mot handel og liv i sentrumsga­tene er å finne på Stoa, slik Agderposte­n antydet i 2003. Den største trusselen befinner seg på det internett mange leser denne lederen på. Netthandel innebaerer store omveltning­er for norsk naeringsli­v. For handelssta­nden i Arendal betyr den digitale revolusjon store utfordring­er, og muligheter. Et glasstak over sentrum betyr ikke bare at byens butikker bindes sammen. Det betyr også muligheter for å knytte innovative gründermil­jøer tettere sammen. Drømmen om å kunne vandre tørrskodd rundt i byens sentrum er like seiglivet som mangelen på handling blant byens sentrumsid­ealister. Noen bør snart gjøre drømmer om til handling. Når skal Arendal sprenge glasstaket – og få et glasstak?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway