Agderposten

– Jeg slipper i alle fall å bekymre meg for økonomien

Valgjerd H. Nistad arvet formue, nå koser 32-åringen seg som personlig trener i Grimstad.

- SKATTEOPPG­JØRET

– Jeg tjener ikke så mye i jobben som personlig trener på Bare Trening i Grimstad. Det er mer som en gøy hobby, forteller Valgjerd Helene Nistad.

Med en formue på over 36,3 millioner kroner, er hun en av de yngste kvinnene som er plassert høyt på skattelist­ene. I fjor bidro hun med 353.673 kroner i skatt. Hun er oppført med en inntekt på 246.267 kroner.

– Formuen har jeg arvet av min far, forteller 32-åringen.

Utsatt for bedrageri

Faren, Einar Nistad, var en suksessrik kjøpmann. Han etablerte lavpriskje­den Mekka i Bergen i 1967. I 1975 var det fire butikker som samlet hadde en omsetning på 60 millioner kroner. Veksten fortsatte, og i 1992 hadde Mekka-kjeden en markedsand­el i dagligvare­markedet i Bergen på 25 prosent.

Dagligvare­millionaer­en ble utsatt for bedrageri. Bergensavi­sen skriver at tre menn ble dømt til seks års fengsel, etter å ha forledet Nistad til å overføre 15,6 millioner kroner de selv kontroller­te. Nistad, som døde i 2011, skal ha trodd at han investerte i teknologip­rosjekter. driften av selskapene, forteller Valgjerd Nistad.

– Hvordan vil du forvalte formuen?

– Det har jeg ingen kommentar til. Men jeg er oppdratt til måteholden pengebruk, og jeg lever deretter. Pengene er ikke noe jeg tenker så mye over. Men jeg slipper å bekymre meg for økonomien, forteller Nistad.

Bergensere­n flyttet til Grimstad for to år siden. Hun har bachelor i fysioterap­i, og trener mest crossfit og rugby.

 ??  ??
 ?? F OTO: PRIVAT ?? ARVET ETTER FAREN: Valgjerd Helene Nistad (32) arvet formuen etter faren, som er gründer av Mekkakjede­n. Valgjerd har flyttet til Grimstad, der hun jobber på Bare Trening.
F OTO: PRIVAT ARVET ETTER FAREN: Valgjerd Helene Nistad (32) arvet formuen etter faren, som er gründer av Mekkakjede­n. Valgjerd har flyttet til Grimstad, der hun jobber på Bare Trening.
 ?? FOTO:NTBSCANPIX ?? BANEBRYTEN­DE KJØPMANN: Einar Nistad.
FOTO:NTBSCANPIX BANEBRYTEN­DE KJØPMANN: Einar Nistad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway