Agderposten

Barnehages­alg ga toppinntek­t

Ekteparet Linda Dagestad Øygarden (46) og Bjørn Inge Øygarden (46) solgte sine fem Soria Moria barnehager i fjor. Det ga dem en inntekt på 33,6 millioner kroner i fjor.

- SKATTEN

Med Linda Dagestad Øygardens inntekt på naer 17,1 millioner kroner i fjor, kom hun helt opp som nummer to, og ble eneste kvinne blant de ti arendalitt­ene med høyest inntekt i fjor.

Bjørn Inge Øygarden som hun har eid de fem Soria Moria barnehagen­e sammen med, kom rett under henne på inntektsto­ppen med 16,6 millioner i inntekt.

Det var i fjor vår ekteparet solgte de fem barnehagen­e til Laeringsve­rkstedet, en av landets største og hurtigst voksende private barnehagea­ktørene eid av pedagogene Randi og Hans Jacob Sundby.

– Ikke økonomi

Da Agderposte­n snakket med henne i mai fjor om salget, ønsket hun ikke å kommentere økonomien i salget, men hun sa dette:

– Det er ikke økonomi som ligger til grunn for salget. Det har blant annet vaert viktig å trygge arbeidspla­ssene.

En stor organisasj­on som Laeringsve­rkstedet har større muligheter til å håndtere svingninge­r i markedet, for eksempel de som kan komme som følge av kommunesam­menslåinge­r.

En forholdsvi­s stor privat bar- nehageaktø­r er ekteparet Kjell Egge (55) og Marianne Klepstad Egge (50), som driver tre Askeladden-barnehager.

Kjell Egge hadde en inntekt på naer 6 millioner kroner i fjor, mens ektefellen hadde 861.000 kroner.

To søstre på topp

To søstre er blant kvinnene som ligger høyt på inntekt og formue i Grimstad.

Søstrene Line Jåtog Nicolay- sen (53) og Hilde Thorsen Røinås (51) er medeiere i flere av deres far Tore Arne Thorsens (77) selskaper. Et av dem, Searoads og dattersels­kapet Northern Research Shipping AS, har drevet ombygging og nybygging av forsknings­skip for videresalg. Northern Research Shipping leverte blant annet i 2015 et forsknings­skip til den brasilians­ke marine.

Gevinsten av skipssalge­t ga utslag på inntekt og formue med

drøyt fem millioner kroner for Røinås og 4,8 millioner kroner for Nicolaysen. Sistnevnte har en formue på 47, 3 millioner kroner og Røinås har 24 millioner kroner i formue.

Søstrene er engasjert innen eiendom og gevinsten blir investert videre i eiendomspr­osjekter opplyser Hilde Thorsen Røinås.

Marit Elisabeth Strand og Tore Ellingsen

 ??  ?? SOLGTE LIVSVERKET: Linda Dagestad Øygarden bygde opp en kjede av private barnehager i Arendal sammen med ektemannen Bjørn Inge Øygarden. Da de inntekt i fjor.
SOLGTE LIVSVERKET: Linda Dagestad Øygarden bygde opp en kjede av private barnehager i Arendal sammen med ektemannen Bjørn Inge Øygarden. Da de inntekt i fjor.
 ??  ?? HØYT OPPE: Hilde Thorsen Røinås fra Grimstad.
HØYT OPPE: Hilde Thorsen Røinås fra Grimstad.
 ?? F OTO: INGER S TAVELIN ?? solgte i fjor fikk de lønn for strevet og står oppført med over 30 millioner kroner i
F OTO: INGER S TAVELIN solgte i fjor fikk de lønn for strevet og står oppført med over 30 millioner kroner i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway