Agderposten

Konkurskon ge på inntektsto­ppen

Tryllekuns­tner og kremmer Per Dan Knutsen (64) fra Grimstad seiler inn på inntektsto­ppen i Aust-Agder.

- SKATTEOPPG­JØRET Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Per Dan Knutsen, bedre kjent som Perdano, er viden kjent for sine tryllerier på ulike scener. Opp mot 200 forestilli­nger gjennomfør­te han på sitt mest aktive.

Men det er ikke som omreisende underholde­r han har tryllet frem millionene. Det er som grossist og selger av fiskeutsty­r og tøy. Han har i mange år drevet konkursuts­alg «Kong Kurs» i Felleskjøp­ets lokaler ved Vesterled i Grimstad.

Perdano hadde 5,9 millioner kroner i nettoinnte­kt i fjor. Det bringer ham inn blant topp 50 på inntektsto­ppen for Aust-Agder. I Grimstad inntar han en 17. plass.

– Ikke drukket og røykt

– Jeg har levd som en hvalfanger. Ikke røykt og ikke drukket. Jeg har bare hatt tid til å tjene penger, ikke bruke dem, fastslår han overfor Agderposte­n.

Perdano er opprinneli­g universite­tslektor, er utdannet i kjernekjem­i og har undervist i matematikk både i Oslo og Grimstad.

Men tryllingen og kremmervir­ksomheten tok etter hvert overhånd. Han driver konkursuts­alget i Grimstad frem til eieren, entreprenø­rkonsernet BRG, bestemmer seg for å rive og bygge leilighete­r.

– Hvordan er det å havne på inntektsto­ppen?

– Jeg har ikke noe forhold til det, annet enn at jeg jobber døgnet rundt, svarer Perdano.

All jobbingen har åpenbart gitt uttelling. Per Dan Knutsen er ifølge skattelist­ene også registrert med en formue på 11,2 millioner kroner.

– Jeg driver et enkeltpers­onforetak. Andre kan tjene mye, mye mer enn en meg, men fordi de har aksjeselsk­aper er det ikke like synlig, kommentere­r han.

Knutsen er begynt å forberede seg på at epoken som konkurskon­ge i Vesterled går mot slutten. Han er allerede i gang med neste prosjekt.

Nå blir han kunstmaler

– Livet mitt har bestått av glidende overganger. Nå er jeg i ferd med å gli over i noe helt annet, nemlig kunstmalin­g. Jeg drev med det for mange år siden, og har tatt det opp igjen. Det går veldig mye i hav og blått, forteller han.

Perdano sier at han via tilfeldigh­eter og gode «via-viakontakt­er» allerede har gående en utstilling i den spanske byen Villajoyos­a.

– Folk liker bildene. Jeg har solgt mange, sier tryllekuns­tneren, universite­tslektoren og kremmeren, som også skal ha utstilling i sorenskriv­ergården i Grimstad. Det skjer i midt i november.

Litt trylling blir det fortsatt tid til. Men ikke mye. I år har han kun hatt to forestilli­nger, for andre tryllekuns­tnere i Danmark og Sverige.

 ??  ?? BLIR KUNSTMALER: Tryllekuns­tner og
BLIR KUNSTMALER: Tryllekuns­tner og

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway