Agderposten

Bobla la grunnlaget for Gromstads suksess

For 50 år siden begynte Leif Gromstad å selge VW Boble i Arendal. 50 år senere selger sønnen, Jan Trygve Gromstad, fortsatt samme merke, og ifølge tallenes tale, gjøres det med stor suksess.

- NAERINGSLI­V ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi satser på å sette omsetnings­rekord på 750 millioner i jubileumså­ret for våre tre butikker samlet og vi har vel aldri solgt så mange biler som i år. Men det er små marginer i bilbransje­n, sier Jan Trygve Gromstad.

Allikevel kunne han i fjor notere seg for 17,9 millioner i økt formue i fjor, og en inntekt ifølge skattelist­ene på 5,6 millioner. Bilsalg av fylkets mest populaere merke, lønner seg fortsatt.

Startet med allemannse­ie

Familiekon­sernet Gromstad består av tre butikker, og selv om Gromstad auto på Ormetjenn i Arendal er storebror, var det i Telemark det startet.

– Bestefar, Trygve Gromstad, drev i Kragerø på 60-tallet og solgte Volkswagen og så ble det et ledig agentur i Arendal, som min far overtok. Så det var egentlig helt tilfeldig at det ble VW, sier Jan Trygve Gromstad. I to år drev Leif Gromstad bilbutikk øverst i Blødekjaer, før et nytt, topp moderne bilanlegg sto klart der det fortsatt ligger, på Ormetjenn, litt utenfor sentrum av Arendal.

– Bobla var jo en stor suksess på den tiden, den hadde vel 20 prosent markedsand­el, så det var et godt agentur, minnes Gromstad.

Den første bilen

Da faren startet bilforretn­ing i Arendal, løp dagens Gromstadsj­ef fortatt rundt på verkstedgu­lvet og lekte, før han etter hvert hjalp til i de forskjelli­ge avdelingen­e og laerte seg bilfaget. Og selv om han sier han ikke er noen mekaniker, skrudde han litt bil selv på den tiden.

– Min første bil var en ’68 boble. Den skrudde jeg litt på og fikk lakket opp, minnes Jan Trygve Gromstad. Under

50-årsjubilee­t som pågår nå, står det en ’67 modell boble utstilt i lokalet.

Og salget av den ikoniske lille bilen gikk så godt at det bare tok et år fra innflyttin­g i nye lokalet, før det måtte utvides.

Fremtidssi­kring

– Vi bygget dobbelt så stort da og det ble omtalt som et av Norges mest moderne anlegg da det var ferdig. Men far var slik. Han hadde fremtidsvi­sjoner og tenkte langsiktig og på kundene. Det prøver vi fortsatt å gjøre, sier Jan Trygve Gromstad.

Han er opptatt av å investere riktig, for å sikre at butikken fortsatt drives når gamle kunder skal ha sin neste bil. Samtidig mener han at konservati­v ikke er hovedtrekk­et hans.

– Det er vel ikke konservati­vt å bruke 65 millioner på å bygge nytt, slik vi nettopp gjorde? Du må ekspandere også når tiden er riktig, sier Gromstad.

Deri mener han faren verdier lever videre. En tankegang han håper sønnen, som for tiden driver Gromstad Motor på Stoa, tar med seg videre.

Spennende fremtid

Da bedriften startet, valgte du stort sett farge, bensin eller dieselbil, og automat eller manuell. Det er et bilde som raskt endrer seg.

– Bilene er blitt langt mer komplekse. Nå kan du også velge mellom elektrisk, hybrid og hvem vet hva som kommer? Og alt ekstrautst­yret. Det krever sitt av oss også, sier Gromstad. – Hva er drømmebile­n din da? – Jeg drømmer bare om de bilene vi selger, og har ikke egen bil, så jeg kjører det vi til enhver tid har inne som demobiler. Men jeg kjører Q7 akkurat nå, sier bilsjefen.

 ??  ?? NOSTALGISK­E MINNER: Jan Trygve Gromstad med en nesten maken boble som han hadde som første bil. Men hans var
NOSTALGISK­E MINNER: Jan Trygve Gromstad med en nesten maken boble som han hadde som første bil. Men hans var

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway