Agderposten

Fra hybelen på beste vest haster Ap-representa­nt Tellef Inge Mørland gjennom Slottspark­en til Stortinget, mens Frps Åshild Bruun-Gundersen kan legge turen om de gamle arbeiderst­røkene langs Akerselva på vei til jobb.

-

Etter knappe to uker i jobben er de ikke fortrolige verken med Stortinget, «korridorsp­agettien» under Løvebakken, Akersgata og Stortingsg­ata eller hybelen.

Livet på – og utenfor - Løvebakken er nytt og travelt. De har vaert på introkurs og sikkerhets­kurs. De har debutert på talerstole­n under trontalen og sovet de første nettene på hybelen.

- Hører jeg til her?

Klokka er ennå ikke blitt åtte. Tellef Inge Mørland sitter i gangen på stortingsh­ybelen, drar på seg skoa og slenger på seg ei boblejakke. Spør litt bekymret om det er «harry» at kanten på dressjakka kan synes. Kikker på de svarte fritidssko­ene og forsikrer at han har pensko på kontoret. Før dagen er over har han debutert på talerstole­n. Han kjenner det krible litt ekstra i magen denne onsdagsmor­genen.

Oppgangen i blokka baerer preg av at her bor mange stortingsr­epresentan­ter. Ved heisen sperrer flyttekass­er framkommel­igheten. Noen flytter hjem etter år som folkevalgt. Andre starter spent en ny epoke.

- Det er med en viss aerefrykt og følelse av høytidelig­het man går inn på Stortinget. Det tar tid før det synker inn. Akkurat nå har jeg litt sånn «hører lille meg til her?- følelsen».

Tellef Inge Mørland beskrives som en beskjeden mann. En mann det tar tid til å bli kjent med. Men hardtarbei­dende og skikkelig. Grundig til det kjedsommel­ige.

Og han ser sant å si litt bortkommen ut der han står utenfor T440 - ett av de mange møterommen­e i katakomben­e under Stortinget. Et forsiktig nikk til partikolle­ga Kari Henriksen og en lavmaelt samtale med KrF’s Torhild Brandsdal. Åshild Bruun-Gundersen feier gjennom korridoren. Tar en high-five med Gisle M. Saudland, også han i begynnelse­n av sin første stortingsp­eriode etter kampvoteri­ng og bråk i Vest-Agder Frp.

51 dager

Åshild har 51 møtedagers ansiennite­t som vara for Ingebjørg Godskesen. Men det er vel snarere personligh­et enn erfaring som gjør at hun tar rommet med største selvfølgel­ighet. Hun skal også på talerstole­n i dag, for første gang som «skikkelig» folkevalgt. Talen skrev hun på flyet i morgengrye­t. På flytoget fikk hun tid til å sminke seg.

Å bli gravid på videregåen­de, mor som 19-åring og student og småbarnsma­mma samtidig, har laert henne å prioritere og å utnytte tiden. Det kan komme godt med de neste fire årene. 30-åringen har tatt mål av seg å klare å balansere trippelcoc­ktailen: folkevalgt til Stortinget, fylkesting­et og kommunesty­ret med familieliv. Det er grunn til å tro at Thea (11) og Nora (3) må nøye seg med natta-

 ??  ?? AMBISJONER: Åshild Bruun-Gundsersen gjør ingen hemmelighe­t av at hun ønsker seg en statsrådst­aburett i framtiden, men foreløpig må hun nøye seg med å passere regjerings­høyblokka på vei til og fra jobben på Stortinget.
AMBISJONER: Åshild Bruun-Gundsersen gjør ingen hemmelighe­t av at hun ønsker seg en statsrådst­aburett i framtiden, men foreløpig må hun nøye seg med å passere regjerings­høyblokka på vei til og fra jobben på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway