Agderposten

Så stor er sjansen for å bli tatt på kvelden

Politikern­e har bestemt at du må betale etter klokken 16.00 i Arendal sentrum. Men sjansen for å få bot er minimal.

-

▶ PARKERING

– Vi har én parkerings­betjent ute i sentrum minst en kveld i uka. Vi rullerer på hvilken kveld, opplyser avdelingsl­eder Vidar Engh i parkerings­etaten.

Han forteller at parkerings­betjentene går inn i en turnus, som også innebaerer noe kveldsarbe­id.

Fra januar har det kostet penger å parkere på gateplan i Arendal sentrum også på kveldstid. For å vaere helt sikker på å unngå bot, må du betale for parkering frem til klokken 20 på hverdager, mot klokken 16 tidligere – og til klokken 18 på lørdager, mot klokken 15 tidligere.

Parkerings­hus er billigere

– Den største overraskel­sen, er det nok sjåfører av elbiler som har fått. Det er ikke alle som har fått med seg de nye begrensnin­gene i parkerings­tid for elbiler, og det er disse sjåførene som har fått flest parkerings­gebyrer etter at det nye regelverke­t ble iverksatt, sier Engh.

Ifølge avdelingsl­ederen har flere begynt å bruke parkerings­hus fremfor parkering på gateplan.

– Det er nå billigere å parkere i parkerings­hus fremfor på gateplan, sier Engh.

– Lønnsomt for kommunen

Avdelingsl­ederen forklarer at Arendal kommune tjener på det nye regelverke­t for parkerings­avgift, selv om parkerings­betjenter må jobbe på kveldstid.

– Kommunen har en inntjening på dette, ellers hadde det ikke vaert noe poeng å ha nytt regelverk. Men det er klart at det koster å ha parkerings­betjentrer ute, sier Engh.

Har du parkert på en parkerings­plass uten å betale, får du et gebyr på 600 kroner.

Har du parkert i strid med oppmerket parkerings­plass, må du betale 900 kroner. ▶ Marit Elisabeth Strand

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? UTVIDET PARKERINGS­AVGIFT: Emil Hegelstad i kommunalte­knikk skiftet ut klokkeslet­tene på skiltene tidligere i januar.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD UTVIDET PARKERINGS­AVGIFT: Emil Hegelstad i kommunalte­knikk skiftet ut klokkeslet­tene på skiltene tidligere i januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway