Agderposten

På grunn av p-priser

-

skivebom, sier daglig leder Eva Neverdal.

For noen uker siden satte hun opp et skilt utenfor butikken, der hun oppfordrer kunder til å støtte opp om lokale butikker.

– Folk tar oppfordrin­gen, og skiltet fører til at innbyggern­e blir mer bevisste, forteller Neverdal.

– Lett å parkere

Varaordfør­er Terje Eikin (KrF) er politisk representa­nt i selskapet Arendal By AS, som er et partnerska­p mellom kommunen, gårdeiere og naeringsdr­ivende. For noen dager siden etterlyste han utredninge­n om gratis korttidspl­asser og en time gratis parkerings­tid i parkerings­hus.

– Jeg håper administra­sjonen i kommunen legger frem disse sakene for bystyret i mars, sier han.

– Hvordan ser du på situasjone­n til naeringsdr­ivende som forteller om faerre kunder?

– Saken har flere sider. Tidligere var alt av gateparker­ing opptatt etter klokken fire, ikke nødvendigv­is av kunder som handlet i butikker og på kafeer, men av beboere og ansatte. Nå er det lett å sette fra seg bilen naer butikkene. Jeg håper å få på plass noen gratis korttidspl­asser, slik at man kan kjøpe et par ski, en kake eller annet som gjør at det er praktisk å parkere bilen naer butikken, sier Eikin.

– Turister foretrekke­r p-hus

– Vi har så langt ikke fått noen negative tilbakemel­dinger på turistkont­oret. Utenlandsk­e turister er nok vant til avgiftsbel­agt parkering døgnet rundt i større byer, og vi vet at mange turister benytter parkerings­hus der man er mer fleksible i forhold til tid, forteller fungerende turistsjef Rune E. Guttormsen.

Han mener 20 nye korttidspl­asser med gratis parkering vil vaere et positivt tilskudd for turistene.

– Vi vil vurdere parkerings­prisene etter sommerseso­ngen. Trolig verdsetter turistene opplevelse­ne i sentrum i større grad enn at de er frustrerte over parkerings­priser, sier Guttormsen.

Leder i Arendal By AS, Hanne Gulbrandse­n, var ikke tilgjengel­ig for kommentar onsdag. ▶ Marit Elisabeth Strand

 ??  ?? de nye parkerings­prisene i Arendal sentrum, og mener regelverke­t ødelegger for naeringsli­v. De ser seg nødt til å stenge
de nye parkerings­prisene i Arendal sentrum, og mener regelverke­t ødelegger for naeringsli­v. De ser seg nødt til å stenge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway