Agderposten

Fremskynde­r karrieren i ØIF

Serieleder ØIF Arendal tok grep da den mulige reserven til playmaker Josip Vidovic også gikk på en skadesmell.

- HÅNDBALL

Nå kan det vaere duket for at Kjetil Åndal (18) debuterer foran sitt nye hjemmepubl­ikum allerede mot Baekkelage­t i Sør Amfi søndag.

– Ja, det kan fort skje. Spennende. Det blir et steg opp for meg, men jeg tror jeg skal vaere forberedt. Men det blir uvant å spille for så mange tilskuere, sier Åndal til Agderposte­n.

David Rui (se egen sak) mister resten av matchene i eliteserie­n i vinter, mens Josip Vidovic er høyst usikker med tanke på søndagens kamp.

Et halvt år ekstra

Derfor blir karrieren til bakspiller­talentet Kjetil Åndal fremskynde­t, opplyser daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i eliteserie­klubben i håndball.

– Han skulle egentlig komme til oss på sommeren. Han hadde en treårsavta­le (fra 1. juni) som nå vil bli forlenget med et halvt år. Kjetil er et stort talent som har vaert attraktiv for flere toppklubbe­r, sier Bruun Hansen.

– Vi hadde aldri hentet ham allerede nå hvis vi ikke trodde han ville ha reell innflytels­e ut sesongen, tilføyer ØIF-sjefen.

Naer 8 mål per kamp

Kjetil Åndal har i 3,5 sesonger spilt for Kristiansu­nd som nå er i 2. divisjon. Fra han var sju år spilte han i moderklubb­en Åndalsnes IF. Som 16-åring dro han til Kristiansu­nd for å gå på idrettslin­ja der.

Forrige sesong ble han årets spiller i Kristiansu­nd med 114 mål på 20 kamper (5,7 mål i gjennomsni­tt) som midtback/ venstrebac­k.

I innevaeren­de sesong er han enda skarpere foran mål.

18-åringen er fjerde best på toppscorer­lista for 2. divisjon avdeling 2, med 108 mål på 14 kamper som gir et snitt på 7,7 mål per match.

– Jeg valgte ØIF fordi klubben hadde den beste pakka. Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Jeg ønsker å etablere meg i eliteserie­n, vinne titler med ØIF og senere dra utenlands, sier Åndal.

ØIF Arendal topper fremdeles eliteserie­n etter at serietoer Drammen tapte 18-22 mot Falk Horten i går kveld.

 ?? FOTO: ØIF ARENDAL ?? FRA ÅNDALSNES: Kjetil Åndal har spilt for moderklubb­en Åndalsnes, og nå senest for Kristiansu­nd i 2. divisjon.
FOTO: ØIF ARENDAL FRA ÅNDALSNES: Kjetil Åndal har spilt for moderklubb­en Åndalsnes, og nå senest for Kristiansu­nd i 2. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway