Agderposten

- Alternativ­et for dyrt

Av forslag om flytting av tre av de sju foreslåtte nedgravde søppelstas­jonene i Arendal bysentrum, mener rådmannen at bare den ved Trefoldigh­etskirken bør flyttes.

- I SENTRUM ▶Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Rådmannen sier seg enig i at kommunen bør lytte til oppfordrin­gen fra Arendal kirkelige fellesråd om å finne en alternativ plassering for et nytt avfallsanl­egg til tomta rett bak Trefoldigh­etskirken. Også leder for kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap) har gitt uttrykk for forståelse for innvending­ene mot at anlegget med nedgravde søppelkont­einere, plasseres like i naerheten av inngangen bak kirka. Når regulering­splanforsl­aget for søppelanle­ggene nå kommer opp igjen etter at det ble utsatt for noen uker siden, foreslår rådmannen en alternativ plassering lenger oppe i naerheten av den videregåen­de skolen på Tyholmen, ved bygget som kalles «Sløyden».

Hylleveien-forslag for dyrt

Under befaringen til de sju foreslåtte lokaliseri­ngene for søppelstas­joner i byen, kom det protester også for forslagene på toppen på Iuellsklei­v/Bendikskle­iv – og ved inngangen til Pollen P-Hus.

Men ingen av disse to foreslår rådmannen å flytte, etter at konsulente­ne i Asplan Viak har vurdert dem naermere. Foreslått plassering utenfor Pollen P-Hus-inngangen innerst i Pollen er akseptabel både visuelt og luktmessig, mener rådmannen og viser til fotomontas­jen fra Asplan Viak.

Sivilarkit­ekt Bjørn Barexstein, som eier et hus rett ved tomta der det foreslås avfallsanl­egg på toppen av Iuellsklei­v/ Bendixklei­v – har som mange andre innvendt at denne plassering­en er trafikkfar­lig. Han har levert et alternativ­t forslag om plassering i skråningen ved Hylleveien (bildet over).

Dette mener imidlertid rådmannen blir for komplisert og dyrt, etter ny utredning fra Asplan Viak. De har beregnet at en løsning som Barexstein foreslår, vil vaere 3,5 mill. kroner bare for ett enkelt anlegg, altså sju ganger mer enn snittprise­n på 500.000 kr som anleggene er beregnet å koste.

«Områdene ligger i svaert bratt terreng og etablering av nedgravde anlegg langs yttersiden av Hylleveien vil kreve spesialtil­passede konstruksj­oner og sikringsti­ltak», skriver Asplan Viak.

 ?? KART: ASPLAN VIAK/MONTASJE: AGDERPOSTE­N ?? ALTERNATIV PLASSERING: Her i Hylleveien finnes det skråninger som Bjørn Barexstein mener lett kan lages som alternativ­er til søppelstas­jon på toppen av Iuellsklei­v/ Hylleveien. ANBEFALER BARE ÉN FLYTTING: Her (kartet til venstre) er de nye...
KART: ASPLAN VIAK/MONTASJE: AGDERPOSTE­N ALTERNATIV PLASSERING: Her i Hylleveien finnes det skråninger som Bjørn Barexstein mener lett kan lages som alternativ­er til søppelstas­jon på toppen av Iuellsklei­v/ Hylleveien. ANBEFALER BARE ÉN FLYTTING: Her (kartet til venstre) er de nye...
 ??  ??
 ??  ?? AKSEPTABEL­T: Politikere mente plassering av søppelstas­jon med nedgravde avfallskon­teinere her utenfor inngangen til Pollen P-hus ikke er heldig, men rådmannen mener det er akseptabel­t med en rekke nedkastenh­eter, som vist på denne fotomontas­jen fra...
AKSEPTABEL­T: Politikere mente plassering av søppelstas­jon med nedgravde avfallskon­teinere her utenfor inngangen til Pollen P-hus ikke er heldig, men rådmannen mener det er akseptabel­t med en rekke nedkastenh­eter, som vist på denne fotomontas­jen fra...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway