Agderposten

Hvorfor hedrer Agderposte­n menn?

- Thea Eikin

På kvinnedage­n 8.mars var hovedsaken til Agderposte­n et intervju med 10 menn. Artikkelen handlet riktignok om kvinnedage­n, men de hadde kun intervjuet menn.

Derimot var hovedsaken til Faedreland­svennen et intervju med 50 kvinner om kvinnedage­n. Jeg mener Agderposte­n har misforståt­t mye av hva kvinnedage­n er og gjorde et mislykket forsøk på å hedre kvinner.

På kvinnedage­n hørte jeg på NRKs «nyhetsluns­j». Her snakket en journalist fra lokalavise­n Fjordane Tidende om deres satsing på å sette fokus på kvinner. De hadde funnet ut at det var tre ganger så mange menn enn kvinner i avisen. Derfor har de laget en egen spalte satt av til at kvinner kan få en stemme i avisa. Om ikke kvinner får en stemme vil utrolig mange gode og viktige stemmer gå

tapt. Menn har 364 dager i året de kan ytre seg og vaere på forsider. Derfor vil jeg utfordre Agderposte­n til å gi jenter mer spalteplas­s i avisen og spesielt på 8.mars. Jeg mener kvinnedage­n er en dag man burde bruke til å hedre kvinner. En dag der vi kan feire hvor langt likestilli­ng faktisk har kommet i Norge, men også en dag der vi kan erkjenne at vi faktisk ikke er ferdig med å kjempe om likestilli­ng.

Det er viktig at menn også engasjerer seg i likestilli­ng, og jeg mener det er nødvendig nettopp for å oppnå likestilli­ng. Fra Agderposte­ns artikkel var det flere som hadde mye bra å si. Jeg vil spesielt rose Robert Nordli og Trond Madsen.

Det jeg ikke skjønner, er at Agderposte­n velger på kvinnedage­n å høre hva menn har å si og ikke kvinner. Til vanlig er det flest menn som blir intervjuet og ytrer sin mening i avisa, da burde 8.mars vaere en dag der kvinnene ble satt fokus på. Agderposte­n klarer fint å bevise sin egen konklusjon - kvinner er enda ikke likestilt. Selv er de bare med på å understrek­e dette.

 ??  ?? FAKSIMILE: Agderposte­ns førsteside­oppslag 8. mars.
FAKSIMILE: Agderposte­ns førsteside­oppslag 8. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway