Agderposten

- Hva er det med henne?

Ingebjørg Bratland er en av de artistene som klarer å fylle Arendal kulturhus. Men fullt hus er ikke alltid målet, sier kulturhuss­jefen.

-

Hva og hvem er det som klarer å fylle de 696 sitteplass­ene i den store salen i Arendal kulturhus? Det er et spørsmål kulturhuse­ts daglige leder Anne Rasmussen gjerne skulle visst svaret på – saerlig før hun booker artister og forestilli­nger.

Godt kjent

Etter Ingebjørg Bratlands konsert søndag kveld, vet vi at hun er en av dem. Hun omtales som en musiker med et bredt musikalsk spekter innen viser, pop, jazz og elektronis­k, men med solide røtter i kveding og folkemusik­k. Hun kommer fra Vinje i Telemark, og har slått gjennom på TV, på streaming, har vunnet Spellemann­spris og mange andre priser. Hun har både en stemme og et ansikt som mange kjenner.

Kvalitet

– Hva er det med henne som gjør at hun trekker så mange sørlending­er til kulturhuse­t?

– Ja, hva er det med henne. Det er jo kvaliteten på det hun gjør, hun har en nydelig stemme, formidler nydelig musikk og er en nydelig dame. Uten dermed å ha sagt at andre artister ikke holder samme kvalitet! sier Anne Rasmussen.

Fullt hus er ikke målet

Hun understrek­er at det ikke er et mål å ha fullt hus hver kveld. Et bredt spekter av forestilli­nger er også viktig, slik at publikum med helt ulik smak og interesser finner noe som frister.

Når Agderposte­n ringer, er hun i London for å se en forestilli­ng hun har booket for Arendal til høsten. Hun har derfor ikke svaret på hvilke andre artister som har trukket like mange til kulturhuse­t som Ingebjørg Bratland i det siste. Men Bjørn Eidsvåg og Nordic Tenors er nokså sikre publikumsm­agneter.

– Så vidt jeg husker lå vi over budsjett i januar og februar. Men vi har rett som det er forestilli­nger som vi vet ikke vil trekke mer enn halv sal. Da er vi fornøyde med halv sal! sier kulturhuss­jefen.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? POPULAER: Ingebjørg Bratland trakk fullt kulturhus i Arendal søndag kveld.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD POPULAER: Ingebjørg Bratland trakk fullt kulturhus i Arendal søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway